Alex Găvan, despre cum se decide viitorul pădurilor în Camera Deputaţilor: Discuţiile sunt extrem de politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alex Găvan, alpinist, fotograf şi speaker, alături de Claudia Apostol (de-clic.ro) şi Ionuţ Apostol (Greenpeace Romania), au încercat să ceară în mod explicit deputaţilor să păstreze limita de 30% impusă prin noul Cod Silvic oricărei companii în procesarea unei specii de arbori din România. Ce a urmat însă? O nouă dovadă de indolenţă din partea deputaţilor români.

„Scopul nostru la acesta intalnire a fost sa fim mesagerii celor aproape 19.000 de oameni care in ultimele sase zile si-au aratat sustinerea pentru cauza padurilor pe platforma de-clic.ro, cerand in mod explicit deputatilor sa pastreze limita de 30% impusa prin noul Cod Silvic oricarei companii in procesarea unei specii de arbori din Romania”, spune Alex Gavan, pe Facebook.

„Prima spranceana ridicata a fost in momentul in care proaspat intrati in sala de plen o doamna deputat ne-a anuntat ca in cazul in care nu vor putea respinge amendamentele Presedintelui Iohannis, se va face in asa fel incat sa ni se dea si noua cuvantul. Replica noastra a fost fara echivoc: noi suntem aici ca sa aducem un mesaj al societatii civile referitor la subiectul mentionat mai sus, indiferent de rezultatul votului. Vrem sa luam cuvantul independent de jocurile politice din plen, pentru ca nu vrem sa servim niciunei parti implicate in negocieri”, continua el.

Citeşte continuarea pe wall-street.ro

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite