Aleşii din opoziţie aşteaptă bugetul lui Ponta, în Parlament: „Nu mai vrem bani pentru clopotniţe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opoziţia pregăteşte amendamente pentru bugetul Guvernului condus de Victor Ponta FOTO Mediafax
Opoziţia pregăteşte amendamente pentru bugetul Guvernului condus de Victor Ponta FOTO Mediafax

Parlamentarii, atât cei din Opoziţie cât şi cei de la Putere, au început deja să pregătească amendamente pentru bugetul pe anul 2015.

Deputatul Stelian Dolha, copreşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, a afirmat că bugetul pentru 2015 este unul de supravieţuire şi a subliniat că nu vrea "să mai vadă bani pentru clopotniţe".

"Să nu mai văd bani pentru clopotniţe, să nu mai văd bani pentru ziduri la diferite mănăstiri, oamenii care au făcut voturi pentru Ponta să nu mai fie răsplătiţi. Dar la asta mă aştept şi din partea opoziţiei, adică din partea noastră, să nu mai venim cu sute de amendamente de acest gen. Amendamentele noastre, chiar dacă le depunem, vor fi de fapt un joc de glezne, pentru că oastea, nu otomană, ci asta PSD-istă, o să voteze bugetul că aşa a primit ordin. Trebuie să vedem direcţiile în care România poate să se dezvolte, agricultură şi aşa mai departe”, a comentat el.

Contactată de "Adevărul", prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul a declarat că pregăteşte, alătruri de colegii săi, o serie de amendamente "care exprimă o nouă viziune de administrare şi dezvoltare a ţării" şi a criticat actualul proiect de buget.

"Avem un buget prădător. Să tai 18 procente de la Sănătate e o crimă naţională. Domeniului Culturii i s-au tăiat nouă procente, de la Mediu s-au tăiat şapte procente. Nu a rămas nesancţionat nici bugetul MAE, de unde s-au scăzut 11 procente în propunerea pentru buget a Guvernului Ponta", a subliniat Andreea Paul.

De asemenea, senatorul PNL Mihai Răzvan-Ungureanu a precizat că, împreună cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă, va stabili o listă de amendamente pentru colegiul pe care îl reprezintă, dar va solicita şi mai mulţi bani la Sănătate, pentru Educaţie şi investiţii.

La rândul său, deputatul PNL Anton Doboş a precizat că doreşte să depună cel puţin un amendament, pentru finanţarea spitalului regional din Iaşi. "Ne vedem în şedinţă cu toţi colegii, pe plan local, să hotărâm ce amendamente propunem. Apoi, mai e o şedinţă şi la Bucureşti, unde ne consultăm", a arătat liberalul.

De asemenea, liberalul Mircea Dolha a precizat, într-un comunicat, că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, le-a făcut locuitorilor "promisiuni deşarte" şi a afirmat că, în cazul în care acestea nu se regăsesc în banii alocaţi oraşului, va depune amendamentele necesare.

"Blocurile sociale, drumul de centură al oraşului, proiectul de realizare al unui complex sportiv naţional, reabilitarea Gării CFR şi terminând cu Masterplanul pe transport, care prevede investiţii serioase în infrastructura rutieră si feroviară a judeţului Maramureş. Acestea sunt doar câteva dintre promisiunile deşarte cu care primarul Cătălin Cherecheş a încercat să cumpere voturile cetăţenilor în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.", a arătat Dolha.

Buget 2015: Consiliul Fiscal nu crede în creşterile unor venituri, subevaluarea unor cheltuieli şi dublarea absorbţiei de fonduri europene, estimate de Guvern

Consiliul Fiscal estimează că unele categorii de venit din proiectul de buget pe 2015 sunt prognozate să crească într-un ritm nejustificat de mare, că este puţin probabilă dublarea absorbţiei fondurilor UE şi că unele cheltuieli par subevaluate.

Bugetul pe 2015. La pomul lăudat în campanie, să nu te duci cu sacul. Cine pierde şi cine câştigă. Primele reacţii

Guvernul vrea să mărească veniturile consumatorilor din categoriile defavorizate şi să suplimenteze fondurile ministerelor cu atribuţii în investiţiile publice. De aceea, probabil, a uitat de bugetul pentru DNA, ceea ce a stârnit un mini-scandal care s-a stins la timp. „Sănătatea nu este o prioritate“, traduce preşedintele COPAC bugetul micşorat. Educaţia a „prins“ 25 de miliarde de lei în plus, dar nu suficient.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite