Alegeri prezidenţiale 2019. Când începe votul în diaspora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Români din diaspora care aşteaptă să voteze. FOTO  Sursă: Rareş Vuratu
Români din diaspora care aşteaptă să voteze. FOTO  Sursă: Rareş Vuratu

Diaspora va putea vota la alegerile prezidenţiale 2019 încă din ziua de vineri, 8 noiembrie, de la ora 12.00, în timp ce ultima zi de vot este duminică. Procesul de votare la aceste alegeri se va încheia duminică, la ora 21.00.

Programul de vot din diaspora

Diaspora va avea un program diferit în ceea ce priveşte procesul de votare. Astfel, secţiile din diaspora se vor deschide vineri la ora 12.00, iar închiderea acestora se va face la ora 21.00. 

Sâmbătă şi duminică programul de vot din diaspora este 7.00 - 21.00. în cazul în care se află în străinătate, poate vota la orice secţie de votare organizată în străinătate. MAE anunţă că votul se poate face pe baza unui document de identitate valabil în ziua votării:

- cartea electronică de identitate;

- cartea de identitate provizorie;

- buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic;

- paşaportul diplomatic electronic/ paşaportul de serviciu/  paşaportul de serviciu electronic/ paşaportul simplu/ - paşaportul simplu electronic/ paşaportul simplu temporar;

- în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar

Pe de altă parte, cetăţenii cu drept de vot de pe cuprinsul României vor putea vota doar duminică. 

Aici puteţi găsi harta tuturor secţiilor de votare din diaspora.

captura

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a afirmat că aceste alegeri prezidenţiale sunt cele mai scumpe de până acum.

“Sunt cele mai scumpe alegeri. Vorbim de 835 de secţii de votare în străinătate faţă de 441, faţă de 390 cât erau acum cinci ani în străinătate şi procesul de votare în străinătate este costisitor, dar este costisitor şi în ţară. Din 150 de milioane, 50 de milioane aproape sunt în străinătate, iar 100 de milioane în ţară”, a explicat preşedintele AEP.

Te-ar putea interesa şi:

Un român din Londra arată cât de uşor s-ar putea frauda votul prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale VIDEO

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite