Alegeri prezidenţiale 2014. Vedete în propriile clipuri de campanie: de la preşedintele Marii Uniri la „Opreşte jaful cu cearşaful!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania electorală a scos la iveală, dincolo de scandaluri, resursele creative ale candidaţilor. Astfel, Victor Ponta, Klaus Iohannis, Monica Macovei, Călin Popescu Tăriceanu şi Elena Udrea au postat, pe Internet, clipurile menite să redea principalele mesaje ale prezidenţiabililor.

„Victor Ponta, preşedintele care uneşte“ este titlul sub care a fost publicat, pe canalul Youtube, clipul de campanie al ilderului PSD. Primele imagini îl înfăţişează pe Ponta la 17 ani, vârsta pe care o avea la Revoluţie, iar la câteva secunde distanţă apar fotografii din albumul de familie, alături de copii şi de soţia sa, Daciana Sârbu. Clipul durează exact un minut şi este unul de prezentare a candidatului.

Nu este, însă, singura postare video a premierului. Contul său de Youtube gădzuieşte imagini de la evenimentul de lansare a candidaturii la alegerile prezidenţiale, dar şi mărturii ale celor care îl votează.

„Pe domnul Ponta îl votez pentru că mi-a mărit pensia, mi-a dat ajutor pentru grâu, pentru porumb, mi-a dat subvenţii. Ce să vă mai spun?“, e mesajul adresat de o pensionară energică, dintr-o seră, în timp ce pe fundal se aude un cântec de cocoş.

Iohannis şi Macovei, planuri desenate

Iohannis, în schimb, este voice over la propriul său clip de campanie. „Ce înseamnă România lucrului bine făcut?“, este întrebarea în jurul căreia este construit întregul mesaj electoral. Cu voce monotonă, Iohannis vorbeşte despre o Românie ideală, desenată în acelaşi timp pe hârtie.

Similar ca alcătuire, dar diferit ca mesaj este unul dintre clipurile Monicăi Macovei. Spre deosebire de materialul ACL, acesta nu are drept sonor decât o melodie vioaie, care însoţeşte mesajele prin care Macovei se face cunoscută.

„Am auzit cu toţii despre Monica Macovei“, este premisa de la care pornesc reailzatorii clipului, care îşi pun, însă, o întrebare: „ce ştim cu adevărat despre ea?“. Răspunsul este un text redactat sub obiectivul camerei de filmat, timp de trei minute şi 20 de secunde.

Un alt clip în care Macovei îşi prezintă mesajul este şi „Opreşte jaful cu cearşaful!“. În videoclip, oamenii sunt îndemnaţi să o susţină pe Macovei şi să afişeze, la balconul propriu, un banner prin care să-şi manifeste opţiunea pentru candidată.

„Lumea neştiută a lui Tăriceanu“

În cazul candidatului independent Călin Popescu Tăriceanu nu se poate vorbi despre un singur clip, ci despre o serie în care preşedintele Senatului prezintă, practic, o autobiografie romanţată. Printre episoade sunt strecurate şi alte clipuri electorale. Unul dintre ele, „Vremurile bune se pot întoarce... cu Tăriceanu!“ , înfăţişează mai mulţi oameni obişnuiţi care deplâng sfârşitul guvernării lui Tăriceanu.

La rândul său, Elena Udrea a publicat un clip de campanie, însă fără prea multe cuvinte. „Bună!“ este cuvântul rostit de simpatizanţii preşedintelui PMP. În final, Udrea însăşi apare cu o explicaţie: „Bună pentru România!“, chiar sloganul său de campanie.

Citeşte şi:

Şova, Ghiţă şi Vanghelie, suspendaţi din toate funcţiile PSD. Vanghelie: Funcţia mea este Marian Vanghelie

Ponta: Am negociat cu toată lumea pentru a ajunge preşedintele PSD

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite