Alegeri prezidenţiale 2014. Udrea: Nu sunt implicată în Microsoft şi EADS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Elena Udrea, a declarat, miercuri seară, într-o conferinţă de presă că nu este implicată în afacerile Microsoft şi EADS şi că, în ultimele 48 de ore, i s-a cerut să se retragă din cursa prezidenţială.

„Îmi pare rău că fostul meu soţ este în situaţia de a fi arestat preventiv în acest dosar. Susţin de zece ani că justiţia trebuie să-şi facă datoria indiferent de numele celor implicaţi în dosare penale. Afirm ferm că nu am nicio implicare în afacerea Microsoft. Încercarea de a mă lega de posibila implicare este forţată şi făcută de a avea un nou motiv de atac“, a declarat Elena Udrea.

De asemenea, candidatul PMP a mai declarat că nu este implicată nici în afacerea EADS.

„După ce am cerut public să aşteptăm să vedem cine sunt miniştrii implicaţi în EADS, după ce am vorbit despre acest dosar de corupţie, vorbind lucruri pe care le ştiu din spaţiul public, am constatat că, brusc, pe o filieră deja cunoscută, un articol aruncat anonim în presa de afară şi aruncat pe site-uri cvasi cunoscute, dar având filieră puternică pe zona lui Voiculescu, anunţă fără nicio logică că în dosarul EADS ar fi amestecată Elena Udrea. Vă amintesc că nu am fost ministru, nu am avut nicio calitate oficială în timpul semnării contractelor pentru EADS. (....) Toată presa a preluat pe nemestecate informaţia de pe site-urile din Germania, cu iz de credibilitate, pentru că vine din afară şi toată ziua am auzit încă un atac la adresa Elenei Udrea. Încă o amestecare a numelui meu într-un alt dosar de corupţie“, a mai declarat Udrea. 

Candidatul PMP susţine că în spatele acestor atacuri se ascund principalii săi contracandidaţi, Victor Ponta şi Klaus Iohannis. „Domnul Victor Ponta are de ascuns dosarele penale ale celor care îl ascund, dosarul socrului său. Domnul Iohannis are de ascuns incompatibilitatea. Candidaţii stau ascunşi în faţa avalanşei de declaraţii împotriva mea. Speră ca electoratul pe care îl reprezint să-i facă câştigători în turul II“, a mai declarat Elena Udrea.

Udrea a mai afirmat că în ultimele două zile i s-a cerut insistent să renunţe la candidatura pentru Cotroceni.

„În ultimele 48 de ore, personal, la partid, în teritoriu, pe surse, direct, oficial, neoficial mi se propune, mi se cere să renunţ la candidatură în favoarea unui candidat. (...). Cred că în favoarea celor doi candidaţi au intrat şi reprezentanţi ai serviciilor secrete. O spun cu toată responsabilitatea unui candidat la preşedinţia României“, a mai spus Elena Udrea. 

„Am văzut astăzi o schemă făcută de un jurnalist care nu-mi este prieten, un jurnalist care mă critică, un jurnalist care nici măcar nu votează cu mine, şi-a exprimat susţinerea pentru un contracandidat, prin care arătat că informaţia apărută pe site-uri în Germania cum că aş fi implicată în cazul EADS a apărut pe o schemă cunoscută deja, folosită de oameni din serviciul de informaţii externe sau foşti oameni din direcţia de informaţii externe de pe vremuri, care sunt folosiţi în astfel de situaţii tocmai pentru a lansa atacuri care apoi să fie preluate în România pe reţeaua Voiculescu. De aceea nu m-am mirat că acest atac a fost preluat astăzi la Ghiţă - România Tv, Antena 3“, a conchis Elena Udrea.

Huffington Post, ediţia online în limba germană, a publicat un amplu articol despre afacerea EADS din România, sub semnătura freelancerului de origine română Vlad Georgescu. În material se arată că fostul cancelar german Gerhard Schroder a fost implicat în semnarea contractului, iar din România mai sunt implicaţi Elena Udrea, ministrul Ioan Rus, dar şi omul de afaceri Ion Ţiriac.

Citeşte şi:

STENOGRAME Dosarul „Microsoft“. Dorin Cocoş: „Am vorbit şi cu Elena. A zis: «Foarte bine»“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite