Alegeri prezidenţiale 2014. Udrea: Antibăsismul este un mit sulberat. Acum avem antipontism. EBA: Sunt mândră că sunt băsistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Udrea, preşedintele PMP, spune că electoratul lui Traian Băsescu a votat în masă anti Ponta, iar Victor Ponta a pierdut alegerile şi din cauza luptei sale duse cu încă preşedintele Traian Băsescu. Elena Băsescu, fiica cea mică a preşedintelui, a avut un mesaj adresat tot electoratului lui Traian Băsescu.

„Traian Băsescu termină mandatele câştigător. Antibăsismul este acum un mit spulberat. Victor Ponta s-a bazat doar pe acest mit, s-a luptat până în ultimul moment doar cu Preşedintele... Şi a pierdut.
Băsiştii, în turul doi, au votat toţi într-un singur fel: anti Ponta. La fel ca marea majoritate a celor care au pus ştampila pe Iohannis. Acum, în România avem o realitate: ANTIPONTISMUL.“, a scris Udrea, Pe Facebook.

Şi fiica cea mică a preşedintelui, Elena Băsescu, a avut un mesaj similar. „Muntele de umilinţe şi jigniri îndurate de "băsişti" este astăzi răzbunat de oamenii de bună-credinţă din România. Monica Macovei îi cere lui Victor Ponta demisia pentru organizarea votului în diaspora. Victor Ponta repinge categoric posibilitatea unei demisii din fruntea Guvernului. Mândru că sunt băsist“, a scris Elena Băsescu, pe Facebook.

„Ponta, dă-ţi demisia! La Londra sunt mii de oameni încă la cozi la secţiile de votare. În Paris şi Torino, românii sunt alungaţi de la secţiile de votare cu gaze lacrimogene. Guvernul pe care îl conduci şi-a bătut joc de români“, a scris Macovei, pe Facebook, imediat după anunţarea rezultatelor.

Întrebat la Antena 3 dacă ia în calcul să demisioneze din funcţia de premier, Victor Ponta a răspuns: „Resping categoric să îmi dau demisia din funcţia de prim-ministru atâta timp cât nu mi-a cerut nimeni demisia“.

Premierul Victor Ponta şi-a recunoscut înfrângerea şi l-a felicitat pe Iohannis de victorie. Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, le-a mulţumit tuturor românilor, în special celor din diapora, care au ieşit la vot astăzi. „Am câştigat! Ne-am luat ţara înapoi!“, a fost mesajul lui Iohannis.

Citeşte şi:

Alegeri prezidenţiale 2014. Ponta: L-am sunat pe domnul Iohannis să-l felicităm de victorie. Iohannis: Am câştigat! Ne-am luat ţara înapoi!

Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, le-a mulţumit tuturor românilor, în special celor din diapora, care au ieşit la vot astăzi. Premierul Victor Ponta şi-a recunoscut înfrângerea şi l-a felicitat pe Iohannis de victorie.

LIVE BLOG. Alegeri prezidenţiale, turul doi. Un alegător a constatat că altcineva a semnat în locul său pe liste

Alegerile prezidenţiale 2014 au ajuns în turul doi. Bătălia pentru preşedinţia României se desfăşoară între Victor Ponta (PSD) şi Klaus Iohannis (ACL).

Alegeri prezidenţiale 2014. Estimare PSD: Ponta - 61% din voturi, Iohannis - 39%. ACL: 56% Victor Ponta, 44% Klaus Iohannis

Datele furnizate de PSD indică faptul că, la ora 11.00, candidatul PSD ar fi fost votat de 61% din români, în timp ce pentru prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, şi-ar fi exprimat opţiunea de vot 39% din electorat. Datele ACL arată diferit: 56% pentru Victor Ponta la 44% pentru Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite