Alegeri prezidenţiale 2014. Tăriceanu şi guvernul în exil... în cartierul armenesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călin Popescu Tăriceanu, candidat la alegerile prezidenţiale din 2014, pare că nu a crezut nici măcar el în şansele sale de a prinde un loc în turul doi din 16 noiembrie. A venit la sediul de campanie târziu, a părut că nu vede lumea ce îl aştepta şi a trecut val vârtej printre jurnalişti, voluntari şi simpatizanţi şi s-a refugiat în birou cu foştii şi posibil viitori miniştri.

Tăriceanu anunţase că va fi toată ziua la sediul de campanie în ziua alegerilor prezidenţiale, de unde va urmări cum votează românii. A fost, se pare, ocupat cu altele şi a ajuns la ora 19.

În sediul de campanie, la aceeaşi oră, jurnaliştii făceau probe la camerele de luat vederi şi microfoane. Alţii se uitau la televizorul ce părea că nu prinde decât două posturi: Antena3 şi RomâniaTV.

Cei din staf-ul de campanie nu aveau nicio emoţie. „Ne gândim la locul 3“, a spus una dintre fetele ce cărau nişte farfurii cu prăjituri. Nu avea, însă nicio emoţie în glas, nicio trăire.

Guvernul lui Tăriceanu

În conacul boieresc superb ce ţine acum loc şi de sediu al Partidului Liberal Reformator, şi-au făcut apariţia şi alţi politicieni care au fost lângă Tăriceanu în momentul rupturii de PNL. Andrei Gerea, Daniel Chiţoiu îşi făceau drumuri între parter şi etaj. La ora 19 a apărut şi Tăriceanu.

Fără să dea măcar buna seara jurnaliştilor aflaţi, practic, în casa lui, Tăriceanu s-a dus glonţ la etaj, într-un birou. De altfel, jurnaliştii au aflat mai târziu că a venit şi gazda acasă. „Superb! Ca şi când aş fi în vizită la cineva, în sufragerie, iar el se duce şi se închide într-o cameră“, s-a amuzat unul dintre jurnalişti.

Nu ştim ce a făcut Tăriceanu în birou timp de mai bine de două ore. Ştim însă că în biroul său s-au adunat mulţi politicieni, foşti miniştri în guvernele anterioare. Printre ei au fost Daniel Chiţoiu (fost ministru la Finanţe), Daniel Barbu (fostul ministru al Culturii), Mihai Stănişoară (fost ministru al MApN), Andrei Gerea (fostul ministru al Economiei), Ovidiu Silaghi (fost ministru al Transporturilor), dar şi alţii.

Putem bănui doar că, având în vedere apropierea de „contracandidatul“ său la prezidenţiale, Victor Ponta, Tăriceanu îşi face gânduri de viitor premier. Iar foştii miniştri îşi pun speranţe în Tăriceanu pentru a reveni în birourile din Piaţa Victoriei.

După ce televiziunile au anunţat primele estimări ale procentelor pe care le-au obţinut candidaţii, Tăriceanu şi-a făcut puţin timp şi a coborât vesel în mijlocul jurnaliştilor, flancat de „miniştrii săi“. Trebuia să transmită ceva norodului care se uita la televizor.

„Doresc să spun că voturile pe care le-am primit înseamnă din partea mea şi a colegilor o anumită obligaţie. Va trebui, după o consultare pe care o voi face la nivelul structurilor de conducere ale partidului, să luăm o hotărâre cum să votăm în turul II şi cum să îndemnăm pe votanţii şi pe simpatizanţii noştri să voteze”, a fost, pe scurt mesajul lui pentru popor.

Între timp, una dintre consilierele sale primea un telefon. Soneria era una care spune totul: „Don’t worry, be happy!“ (Nu îţi fă griji, fii fericit!)
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite