Alegeri prezidenţiale 2014. Povestea fotografiei în care Ponta îl apăra pe baronul penal, Constantin Nicolescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii PSD, la manifestaţia de susţinere pentru Constantin Nicolescu FOTO Meiafax
Liderii PSD, la manifestaţia de susţinere pentru Constantin Nicolescu FOTO Meiafax

Klaus Iohannis a pregătit pentru dezbaterea cu Victor Ponta o fotografie în care acesta apare împreună cu lideri PSD cu  greutate, alături de Constantin Nicolescu, condamnat anul acesta la nouă ani şi jumătate de închisoare. Imaginea a fost imortalizată în ianuarie 2011, la o manifestaţie de susţinere a baronului PSD, la care a participat şi premierul Victor Ponta.

„Dacă vorbim de acţiuni care ne definesc ca politicieni, o frumoasă imagine de grup în ianuarie 2011 în jurul domnului Constantin Nicolescu, cu domnul Ponta, Năstase, Severin, Hrebenciuc, Vanghelie, Ecaterina Andronescu, Pendiuc, care au afirmat că e o persecuţie politică şi nu e bine ca acest domn, între timp condamnat, să fie deranjat. Asta nu se numeşte independenţa justiţiei, ci forţarea justiţiei", a spus Iohannis în dezbaterea de la B1 TV.

Câteva sute de simpatizanţi PSD s-au strâns pe 31 ianuarie 2011 în curtea sediului PSD Argeş, în semn de solidaritate cu preşedintele partidului, Constantin Nicolescu, în vremea aceea, arestat preventiv, acuzat de DNA de mai multe fapte de corupţie. Simpatizanţii PSD s-au adunat pentru a protesta împotriva deciziei judecătorilor care au decis arestarea preventivă a liderului PSD Argeş, Constantin Nicolescu.

Victor Ponta, preşedintele PSD, s-a deplasat şi el la Piteşti pentru a-şi manifesta sprijinul pentru Nicolescu. Ponta a fost însoţit de lideri PSD precum Adrian Năstase, Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Nicolae Bănicioiu şi Titus Corlăţean.

„Traian Basescu ştia că fusese deja arestat pentru fapte de coruptie înainte să ştie judecătorii ce se va întâmpla. PDL, Băsescu şi Boc sunt răul acestei ţări“, spunea Ponta la protestul de susţinere pentru Nicolaescu. După Victor Ponta a vorbit mentorul său politic, Adrian Năstase.  Fostul premier îndemna partidul să fie „alături de prietenul Nicolescu“.

Marian Vanghelie îşi exprima îngrijorarea că va fi şi el luat în vizor de procurori. „Aştept să vină mascaţii dimineaţa la 6. Până să-mi vină rândul sunt alături de Nicolescu. Nu mai avem nevoie de un stat poliţienesc care l-a făcut Băsescu. Să-i spunem lui Traian Băsescu că viaţa se întoarce“, a continuat şi Vanghelie.
În aprilie, anul acesta, Victor Ponta a reconfirmat, tot la Piteşti, că nu se dezice de baronii locali ai PSD. Eu cred că dreptate se va face până la capăt în ziua în care pe poarta de la Cotroceni va ieşi Băsescu şi noi toţi cei care ne-am luptat cu el vom şti că am avut un scop şi că am câştigat această bătălie“, a spus Ponta, subliniind că în acea zi i se va face dreptate şi lui Costică Nicolescu.

„Au fost şi liberali“

După ce Iohannis i-a fluturat în faţă lui Ponta fotografia în care apare cu Nicolescu, candidatul PSD a răspuns că, pe lângă acea fotografie, există şi altele, care ar arăta că la acea manifestare pentru susţinerea lui Nicolescu ar fi participat şi liberali, între care Crin Antonescu.  ”Mai sunt nişte fotografii din aceeaşi zi. Alături de mine era şi Crin Antonescu, şi bine a făcut, alături de mine era şi şeful PNL Argeş, cum îl cheamă, îl cunoaşteţi, pe şeful PNL Argeş? Nu, nu îl cunoaşteţi. Erau toţi colegii de la PNL în faţa unui abuz comis de către un senator PDL, care acuma cred că vă este coleg. Eu cred că noi atunci am cerut independenţa justiţiei de acel senator PDL, care acum vă este coleg. Împreună cu Crin Antonescu, împreună cu toţi cei de la PNL care erau atunci alături de noi”, a spus Ponta.

„La pichet, împreună cu simpatizanţii PSD s-au aflat şi membri de la PNL şi PC“, au scris, în vremea aceea, Evenimentul Zilei şi România Liberă. Liderul PNL Argeş, senatorul Ion Popa, susţine însă că Victor Ponta a minţit când a spus că mai mulţi liberali, între care Crin Antonescu, au participat la mitingul de susţinere pentru fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu (PSD). ”Vă spun că nu am participat la acel miting, acţiune la care au participat lideri marcanţi ai Partidului Social Democrat, în frunte cu Victor Ponta.

Încă o dată spun: eu nu am participat la acea acţiune şi nici la altele cu caracter asemănător, nici Crin Antonescu şi niciun alt membru al Partidului Naţional Liberal. Prin urmare, Victor Ponta a spus o mare minciună, de fapt încă o minciună din multe altele pe care le-a spus în timpul carierei sale de politician”, a adăugat Ion Popa.

Cine este Nicolescu

Fostul şef al CJ Argeş, pesedistul Constantin Nicolescu, a fost condamnat, în iulie, de Curtea de Apel, la 9 ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de corupţie în care prejudiciul este estimat la aproape un milion de euro. Nicolescu este membru PSD din 1995 şi a fost, pe rând, prefect al judeţului Argeş, senator PSD şi preşedinte al Comisiei Speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului de Informaţii Externe preşedinte CJ Argeş.

Citeşte şi:

A doua confruntare Ponta-Iohannis, la B1TV: Iohannis: Domnule Ponta, i-a prostit domnul Băsescu pe români când v-a pus premier? Pe mine m-a refuzat

Prezidenţiabilii Victor Ponta şi Klaus Iohannis s-au întâlnit, miercuri seară, în cea de-a doua confruntare electorală, găzduită de B1TV. Cei doi contracandidaţi s-au atacat pe temele plagiatului şi incompatibilităţii şi au pus pe tapet numele parlamentarilor PNL şi PSD care au probleme cu legea. Un alt schimb acid de replici a fost pe tema retrocedărilor de la Sibiu.

Reacţii după a doua dezbatere. „O confruntare mai echilibrată. Iohannis, mai combativ. Ponta, defensiv“

Candidaţii la preşedinţia României, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, s-au întâlnit, miercuri seară, în cea de-a doua confruntare electorală, găzduită de B1TV. După ce dezbaterea de la Realitatae TV l-ar fi scos câştigător pe Victor Ponta, seara de miercuri a egalat balanţa între cei doi prezidenţiabili, spun analiştii politici şi bloggerii adevarul.ro.

EXCLUSIV „O minciună cruntă“. Un deputat din Bundestag afirmă că românii din Germania pot vota şi în afara consulatelor şi a ambasadelor

Victor Ponta a declarat, în dezbaterea cu Klaus Iohannis, că legislaţia germană nu permite organizarea de secţii de vot în alte locuri decât consulate şi ambasade. „Este o minciună cruntă”, a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul” Bernd Fabritius, parlamentar german, care a transmis şi că Ministerul German de Externe a contactat recent Bucureştiul pentru a-l informa că are dreptul să ceară secţii în alte locuri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite