Alegeri prezidenţiale 2014. Ponta: Alocaţiile pentru copii vor creşte anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Premierul Victor Ponta a promis, ieri, că alocaţiile pentru copii vor creşte până la sfârşitul anului. Împreună cu ministrul Muncii, Rovana Plumb, premierul caută posibile surse de finanţare.

„Doamna ministru Plumb, la cererea mea, va prezenta o situaţie a indemnizaţiilor pe care le plătim în acest moment pentru toţi copiii aflaţi în diferite forme de sprijin: atât copiii aflaţi în familii cu venituri reduse, cât şi pentru copiii instituţionalizaţi şi cei aflaţi în plasament,  şi modul în care putem creşte aceste indemnizaţii“, a precizat premierul. Însă în urmă cu câteva luni, premierul declara într-o emisiune TV că ar putea majora alocaţiile pentru copii în acest an, dar că în 2015 va trebui să le readucă la sumele iniţiale.

Premierul a mai precizat că şi indemnizaţiile pentru persoanele cu disabilităţi ar putea creşte din 2015. 

În luna mai, ministrul Muncii, Rovana Plumb, declara că alocaţiile pentru copii ar putea creşte abia în 2015, în funcţie de vârsta copilului şi de venitul pe care îl are familia din care acesta provine.

„Începând cu anul 2015, conform solicitării venite din partea primului-ministru şi a societăţii în general. lucrăm la modificarea şi completarea alocaţiei de stat pentru copii, astfel încât din 2015 fiecare copil să beneficieze de o majorare a alocaţiei de stat, iar aceasta se va face în funcţie de vârsta copilului şi de venitul pe care îl are familia din care provine copilul“, afirma Rovana Plumb.

România se numără printre ţările din Uniunea Europeană care asigură cele mai mici ajutoare financiare pentru copii.

Citeşte şi:

Ioana Petrescu: Bugetul pe 2015 nu va fi elaborat înainte de alegeri

Ministrul de Finanţe Ioana Petrescu a vorbit marţi seară, în cadrul unei emisiuni de televiziune a Digi24, despre principalele politici economice din ultima perioadă susţinând că bugetul pe 2015 nu va fi elaborat înainte de alegerile prezidenţiale din această toamnă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite