Alegeri prezidenţiale 2014. Prima pierdere a lui Udrea după scorul slab de la prezidenţiale: Senatorul Ciprian Rogojan a plecat la UNPR

Alegeri prezidenţiale 2014. Prima pierdere a lui Udrea după scorul slab de la prezidenţiale: Senatorul Ciprian Rogojan a plecat la UNPR

Senatorul Ciprian Rogojan FOTO Arhiva Adevărul

Seantorul Cirpian Rogojan (Cici de la Sistem) a demisionat din PMP ca urmare a scorului slab obţinut de candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Elena Udrea. Rogojan a preferat să intre în rândurile UNPR, partid aflat la guvernare alături de PSD.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Senatorul independent Mihai Ciprian Rogojan s-a înscris astăzi în Uniunea Naţională pentru Progresul României“, a anunţat UNPR, într-un comunicat de presă.

Ciprian Rogojan a fost ales parlamentar la scrutinul din 2012 într-un colegiu din Maramureş, din partea PDL. El a trecut ulterior la PMP, unde a deţinut funcţia de secretar executiv la Departamentul de Comunicare şi Imagine.

Nu este singura problemă cu acre se confruntă Elena Udrea. Conducerea PMP s-a reunit a doua zi după primul tur al alegerilor prezidenţiale pentru a discuta excluderea din partid a europarlamentarului PMP Cristian Preda, după ce acesta i-a cerut Elenei Udrea să demisioneze din fruntea PMP, ca urmare a scorului slab obţinut la alegerile de ieri.

Vicepreşedintele PMP, europarlamentarul Cristan Preda, îi îndeamnă pe cei care au votat în primul tur cu Elena Udrea să redirecţioneze votul în turul II către Klaus Iohannis.

Îi cer Elenei Udrea să demisioneze urgent de la şefia partidului, pentru a da o şansă integrării PMP într-o majoritate de dreapta. După eşecul de ieri, credibiliitatea ei în faţa partidului este, oricum, nulă. Iată de ce, în calitatea mea de vicepreşedinte al PMP pentru afaceri europene, le solicit membrilor şi simpatizanţilor partidului să voteze în turul al doilea cu Klaus Iohannis. Acesta e mai mult decât un gest raţional. Pentru PMP, e o datorie de onoare. Într-adevăr, atunci când am fost primiţi, în septembrie, în ‪#PPE‬, am promis ferm - în faţa celor mai înalte autorităţi ale PPE şi a reprezentanţilor tuturor partidelor din familia populară - că îl vom sprijini pe adversarul lui ‪Ponta‬ în turul al doilea“, a spus Preda.

Citeşte şi:

LIVE BLOG Alegeri prezidenţiale 2014. Udrea, Dragnea, Meleşcanu şi Funar au făcut declaraţii de la urne

Alegeri prezidenţiale 2014. Românii îşi aleg un nou preşedinte pe 2 noiembrie. Urmăriţi aici transmisiunea întregii zile în format live blog, pentru a fi la curent cu toate informaţiile, prezenţa la vot şi incidentele.

Alegeri prezidenţiale 2014. Gheorghe Funar a votat la ora 7:00, îmbrăcat în costum popular

Candidatul independent la Preşedinţie Gheorghe Funar a votat, duminică dimineaţă, la ora 7.00, el venind la secţia de votare îmbrăcat în costum popular.

Alegeri prezidenţiale 2014. Primele informaţii de la MAI

Ministerul Afacerilor Interne a prezentat, la ora 8.00, primele informaţii privind alegerile prezidenţiale 2014. Următoarea declaraţie de presă va avea loc la ora 11.00.

Alegeri prezidenţiale 2014. Tot ce trebuie să ştii despre ziua votului

Românii sunt aşteptaţi duminică, 2 noiembrie, să-şi aleagă viitorul preşedinte pentru următorii cinci ani. „Adevărul“ vă prezintă un scurt ghid informativ cu privire la ziua votului.

Alegeri prezidenţiale 2014. Ce zic românii pe reţelele sociale până la ora 9.00

Alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur de scrutin a început astăzi de la ora 7.00, iar românii au început deja să scrie pe reţelele sociale despre alegeri, despre incidente. Deja au apărut primele probleme, ca la fiecare astfel de eveniment în România.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: