Alegeri prezidenţiale 2014. Meleşcanu: Am propus BEC să prelungească ora votului pentru românii din străinătate. BEC infirmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a declarat că a trimis o propunere la Biroul Electoral Central pentru prelungirea programului la secţiile din diaspora. Contactat de "Adevărul", purtătorul de cuvânt BEC, Marian Muhuleţ, a infirmat spusele ministrului."Nu am primit nicio solicitare până la această oră", a spus oficialul.

„Aşa cum ştiţi, m-am întors de la Paris. Vreau să subliniez că de data aceasta, în turul doi, la ora 13.00, la toate secţiile cu probleme s-a votat de trei ori şi jumătate mai mult decât în primul tur, ceea ce dovedeşte că măsurile pe care le-am propus au dat rezultate. Le mulţumesc celor care au răspuns apelului nostru de a veni cât mai de dimineaţă. De dimineaţă au fost oameni la vot încă înainte de deschiderea birourilor“, a  spus Meleşcanu.

Întrebat dacă îşi asumă responsabilitatea pentru faptul că procesul de votare este în continuare îngreunat, el a răspuns că „nu e nimeni vinovat“.

„Dacă au venit de zece ori mai mulţi este foarte greu. Sunt încă oameni, se fac toate eforturile ca toată lumea să poată vota. Nu e nimeni vinovat. Îmi asum răspunderea pentru faptul că s-a votat de trei ori şi jumătate mai mult decât în turul întâi.Voi modifica prevederile legale care, într-adevăr, nu mai răspund situaţiei actuale. Cei care vor fi în secţie vor putea vota, am vorbit cu cine trebuie.“, a mai spus el.

Întrebat dacă a propus prelungirea programului în secţiile de votare din străinătate, Meleşcanu a răspuns:  „Am trimis propunerea la BEC care a respins această propunere. Îmi pare foarte rău pentru ei“.

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a declarat pentru "Adevărul" că până la această oră nu s-a primit nicio solicitare din partea MAE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite