Alegeri prezidenţiale 2014. Macovei, la coadă la Londra: „Există şanse mari să nu pot vota“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica macovei se află la coadă la Londra FOTO Facebook
Monica macovei se află la coadă la Londra FOTO Facebook

Monica Macovei se află de ore bune în faţa secţiei de vot din Londra şi anunţă că sunt mari şanse să nu apuce să voteze până la ora 21.00, momentul închiderii urnelor.

„Există şanse mari să nu pot vota. Ponta suprimă dreptul oamenilor la vot. Voi completa acest tabel dacă nu reuşesc să votez“, a scris Macovei, pe Facebook.

Monica Macovei, independenta din turul I, se află alături de românii din Londra în duminica votului. „Stau la coada la Secţia de votare nr. 150 Londra Belgrave Square de la ICR. Coada se intinde pe 4 strazi, sunt aproximativ 4.000 de persoane la rând. Aici este ora 14.40“, scrie Monica Macovei pe pagina sa de Facebook.

Guvernul, prin Ministerul Afacerilor Externe (MAE), nu numai că nu organizat noi secţii de vot pentru românii din diapsora, dar îi mai şi batjocoreşte. Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, le-a recomandat românilro care stau la coadă în Paris să meargă, pe banii lor, în alt oraş. „Aş vrea să recomand tuturor celor care, eventual, s-ar putea simţi descurajaţi de numărul mare de oameni care sunt la coadă, să încerce să voteze şi la alte secţii. Cea mai apropiată secţie este la Nancy, unde, la ora actuală, nu există niciun fel de coadă", a declarat, duminică, la Paris, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Şeful diplomaţiei a mai spus că cei care doresc "cu adevărat" să voteze şi "pot să facă acest sacrificiu" să se ducă la Nancy, "mai ales că este un oraş superb, leagănul art nouveau care s-a creat în Franţa şi care este bine cunoscut şi în România".

Distanţa între Paris şi Nancy este de 385 de kilometri. Astfel, cei care ar dori să voteze acolo ar fi nevoiţi să facă un drum cu o durată de peste trei ore, cu maşina. Cu trenul, distanţa poate fi parcursă în aproximativ două ore şi ar costa, dus, la clasa a II-a, peste 60 de euro.

Mesaj către românii din Viena: „Votaţi în Cehia“

Conform Ambasadei României la Viena, în Austria au votat până la ora 10.00 1.969 de români. La Ambasada din Viena au fost 749 de alegători, la ICR Viena -720 de alegători, iar la Secţia din Graz -500 de alegători.
La coadă la Viena, românii au primit fluturaşi care îi îndeamnă să meargă să voteze în Slovacia sau în Cehia, pentru că acolo nu e coadă, arată, printr-un bileţel postat pe facebook, Florin Băncilă.

Citeşte şi:

Alegeri prezidenţiale 2014. Mii de români stau la coadă la secţiile din Munchen, Paris, Viena, Madrid şi Londra - #Diasporavoteaza

Românii din străinătate au început deja să voteze în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României. Prima secţie de votare deschisă este cea din Noua Zeelandă (Auckland), urmată, conform fusului orar, de cele din Australia. La finalul articolului avem actualizări în timp real de pe Facebook, Twitter şi Instagram.

LIVE BLOG. Alegeri prezidenţiale, turul doi. Un alegător a constatat că altcineva a semnat în locul său pe liste

Alegerile prezidenţiale 2014 au ajuns în turul doi. Bătălia pentru preşedinţia României se desfăşoară între Victor Ponta (PSD) şi Klaus Iohannis (ACL).

Alegeri prezidenţiale 2014. Estimare PSD: Ponta - 61% din voturi, Iohannis - 39%. ACL: 56% Victor Ponta, 44% Klaus Iohannis

Datele furnizate de PSD indică faptul că, la ora 11.00, candidatul PSD ar fi fost votat de 61% din români, în timp ce pentru prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, şi-ar fi exprimat opţiunea de vot 39% din electorat. Datele ACL arată diferit: 56% pentru Victor Ponta la 44% pentru Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite