Alegeri prezidenţiale 2014. Macovei: Îl voi vota pe Klaus Iohannis. Marele pericol pentru România este Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei îl va susţine pe Klaus Iohannis în turul II FOTO Eduard Enea
Monica Macovei îl va susţine pe Klaus Iohannis în turul II FOTO Eduard Enea

Independenta Monica Macovei a anunţat astăzi că îl va susţine şi vota pe Klaus Iohannis în turul II al alegerilor prezidenţiale, după ce candidatul ACL a spus că va semna acordul propus de Macovei.

„Mă bucur ca domnul Iohannis a declarat că acceptă Acordul pentru salvarea statului de drept şi a democraţiei în România pe care i l-am propus ieri. Aştept cu interes şi semnătura domnului Iohannis pe cele 10 principii şi proiecte pe care oamenii, prin votul lor, mi le-au cerut să le promovez şi să le susţin. Eu îl voi vota pe domnul Iohannis. Marele pericol pentru România, în acest moment, este Victor Ponta“, a scris Macovei, pe Facebook.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a anunţat, joi, că va semna scrisoarea Monicăi Macovei, în care aceasta şi-a prezentat condiţiile pe care Iohannis ar trebui să le îndeplinească pentru a avea parte de susţinerea ei în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

„Am luat act, cu bucurie, de afirmaţiile Monicăi Macovei, care spune că doreşte să mă sprijine în situaţia în care îmi asum o serie de puncte. Foarte bine, sunt bucuros să reafirm că toate aceste lucruri se regăsesc în programul meu prezidenţial şi unele au fost reafirmate chiar azi, independenţa justiţiei, statul de drept, faptul că nu voi graţia corupţi, că doresc împiedicarea adoptării legii amnistierii şi graţierii. Cred că am dat un răspuns rezonabil Monicăi Macovei şi nu am niciun fel de problemă, pot să reconfirm cu mare plăcere aceste lucruri şi într-un document scris. Deci da, sunt aceleaşi lucruri pe care mi le doresc şi eu pentru România, pentru o societate dreaptă“, a spus Iohannis.

 Monica Macovei a făcut ieri un apel la Klaus Iohannis să semneze un acord pentru garantarea statului de drept şi salvarea democraţiei în schimbul susţinerii sale în turul II al alegerilor prezidenţiale.

„În numele oamenilor care m-au susţinut prin votul lor şi al celor care au lucrat pro-bono în această campanie electorală, vă transmit în continuare cerinţele esenţiale pentru a salva democraţia şi statul de drept în România. În cazul în care acceptaţi aceste minime cerinţe, vă rog să semnaţi acest Acord, cu menţiunea că vă angajaţi să îl respectaţi în totalitate, atât în calitatea dumneavoastră de preşedinte PNL şi co-preşedinte ACL, cât şi în cea de viitor Preşedinte al României“, şi-a început Macovei scrisoarea adresată lui Iohannis.

Citeşte şi:

Alegeri prezidenţiale 2014. Cerinţele Monicăi Macovei pentru a-l susţine pe Iohannis în turul II

Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidenţiale, îi transmite candidatului ACL,, Klaus Iohannis condiţiile în care îl va susţine în turul II al alegerilor prezidenţiale.

Alegeri prezidenţiale 2014.Klaus Iohannis acceptă condiţiile Monicăi Macovei. „Victor Ponta este un pericol pentru democraţia din România“

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a anunţat, joi, că va semna scrisoarea Monicăi Macovei, în care aceasta şi-a prezentat condiţiile pe care Iohannis ar trebui să le îndeplinească pentru a avea parte de susţinerea ei în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite