Alegeri prezidenţiale 2014. Lia Olguţa Vasilescu, despre protestele din ţară: „Au ieşit 2.000 de inşi în stradă. Aşa şi? O facem şi noi? Facem război civil“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Craiovei, vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu, s-a arătat deranjată de iniţiativa românilor de a protesta în mai multe oraşe ale ţării, în semn de solidaritate cu românii din diaspora, precizând că poate mobiliza 20.000 de români doar la Craiova.

„Toate televiziunile sunt în delir că au ieşit 2000 de inşi în stradă. Aşa şi? Mâine suntem capabili să strângem 20 000, fără probleme, doar la Craiova. O facem şi noi? Facem război civil sau îl convinge cineva pe mutu ăla să iasă la dezbatere, să îl vadă lumea ce are în cap?“, a scris Olguţa Vasilescu, pe pagina de Facebook.

După acest mesaj, pagina de Facebook a primarului de la Craiova a fost luată cu asalt.. „Ultimele postari cred ca i-au deranjat foarte tare pe simpatizantii nemtalaului, care mi-au umplut peretele privat de injuraturi. Astfel, am putut constata cu cine voteaza analfabetii, fiindca unul nu a nimerit o fraza corecta din punct de vedere gramatical. :))) Vai de voi!... Cat ati mai muncit o noapte intreaga...“, a mai scris Olguţa Vasilescu după ce a văzut valul de reacţii.

Românii din marile oraşe au ieşit în stradă cu miile, sâmbătă, în semn de protest la adresa lui Victor Ponta, dar şi pentru a susţine conaţionalii din Diasporă care nu au putut vota pe 2 noiembrie, la primul tur al alegerilor prezidenţiale. Timişoara, Cluj, Iaşi, Constanţa şi Bucureştiul au fost principalele scene ale protestelor.

Numeroşi români şi-au anunţat pe Facebook participarea la protestele la adresa lui Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale 2014, dar şi pentru susţinerea dreptului la vot a românilor din diaspora, ceea ce s-a şi întâmplat sâmbătă seară când mii de oameni au ieşit în stradă. Reamintim ca în primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 2 noiembrie, mii de români de peste hotare s-au revoltat din cauză că nu au mai putut ajunge la urne, după ce au stat mai multe ore la coadă, în faţa secţiilor de votare din incinta ambasadelor sau consulatelor României. Oamenii au criticat proasta organizare a scrutinului, de către Ministerul de Externe.

Citeşte şi:

BUCUREŞTI. Adunare pe Facebook la un miting anunţat în Piaţa Universităţii împotriva lui Victor Ponta şi de solidaritate cu românii din diaspora.

Mai mulţi bucureşteni şi-au anunţat prezenţa la un protest la adresa lui Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, evenimentul fiind anunţat pentru sâmbătă, 8 noiembrie 2014, ora 18.00, în Piaţa Universităţii. Participanţii se solidarizează, totodată, cu românii din diaspora, care, la primul tur al prezidenţialelor, din 2 noiembrie, au fost lăsaţi fără drept de vot, după ce centrele de votare deschise la ambasadele sau consulatele României au fost închise la ora 21.00, în ciuda sutelor de persoane care aşteptau la rând pentru a-şi alege preşedintele. 

TIMIŞOARA. Mii de timişoreni ies în stradă pentru Iohannis. Revoluţionarii pesedişti se pregătesc de scandal: „O să aveţi surpriză. Cu atât mai bine că e şi noapte”.  

Aproape 10.000 de timişoreni s-au înscris pe Facebook la protestul organizat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei. Primăria Timişoara a aprobat mitingul anti-Ponta între orele 18.00-20.00. Protestul “Dacă nu îl vrei pe Ponta preşedinte, ieşi în stradă”, se va organiza la scara naţională pe data de 15 noiembrie. Timişorenii nu au avut însă răbdare şi au organizat un miting sub genericul „Banatul are voce!”. 

CLUJ. Cine sunt clujenii care ies în stradă, solidari cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur. „Destul ne-a umilit Guvernul Ponta"

Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, un simbol al oraşului şi al libertăţii de exprimare, se va umple de oameni azi, 8 noiembrie, când de la ora 17.30, va avea loc un protest împotriva lui Victor Ponta, candidat la alegerile prezidenţiale 2014, în semn de solidaritate faţă de românii din diaspora care nu au putut să voteze în primul tur din cauza organizării proaste. Este al treilea protest organizat la Cluj pe această temă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite