Alegeri prezidenţiale 2014. Klaus Iohannis şi Monica Macovei, ţintele primelor dezinformări din campanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antena 3 a lansat, în prima săptămână din campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, două ştiri false. Prima: Klaus Iohannis locuieşte în Bucureşti în casa unui apropiat al lui Traian Băsescu. A doua: Monica Macovei este cercetată de DIICOT. Ambele ştiri au fost preluate iemdiat de postul de casă al premierului Ponta, România TV, şi de site-ul DC News, condus de Bogdan Chirieac.

Postul de televiziune Antena 3, patronat, din spatele gratiilor de Dan Voiculescu, a lansat deja primele abjecţii în acest start de campanie electorală pentru prezidenţiale. Candidaţii vizaţi de aşa-zisele dezvăluiri lansate de Antena 3 sunt Klaus Iohannis şi Monica Macovei. La mijlocul acestei săptămâni, în emisiunea „Sinteza zilei“, Mihai Gâdea anunţa că Iohannis s-a mutat în cartierul de lux Primăverii din Bucureşti, într-un imobil de un milion şi jumătate de euro, care aparţine unuia dintre apropiaţii lui Traian Băsescu. 

„Domnul Iohannis iese dintr-un bloc superb din Primăverii, un imobil care aparţine unui domn, sponsor oficial al campaniei Elenei Băsescu şi un apropiat al anturajului lui Traian Băsescu. Îl vedeţi în interiorul imobilului pe domnul Iohannis, oarecum mai lejer, fără un sacou, fără nimic, deschide geamul, cred că e chiar uşa de la balcon“, a spus Mihai Gâdea.

Pentru mai multă credibilitate, Gâdea a prezentat şi imagini cu Iohannis ieşind dintr-o clădire. Apoi, Gâdea a anunţat că imobilul în care a fost surprins Klaus Iohannis aparţine unei firme controlate de Emil Oprea, apropiat al familiei prezidenţiale şi coproprietar al unui restaurant de pe malul lacului Herăstrău.

Aflată în studio, Dana Grecu a intervenit imediat. „Măcar să păstrezi nişte aparenţe de normalitate. Adică, tu cine eşti? Eu sunt Iohannis. Şi ce vrei tu de fapt? Să ajung preşedintele României. Cum e România asta? O ţară cu foarte mulţi oameni  foarte necăjiţi. Nu te duci, domnule, să stai în cel mai luxos cartier din Bucureşti“, a spus  Dana Grecu.

Ştirea a fost rostogolită de toate canalele trustului Intact şi a fost preluată imediat de postul de televiziune România TV, trust dedicat premierului Victor Ponta, şi de site-ul obscur DC News, patronat de Bogdan Chirieac, invitat permanent atât la Antena 3, cât şi la România TV. Spre exemplu, ştirea postată pe site-ul DC News a fost importată prin metoda copy/paste direct de pe siteul Antenei 3.

În realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Potrivit B1TV,  casa în care stă Iohannis - în perioada în care se află în Bucureşti, în campanile electorală- este proprietatea celui mai important dealer de autoturisme BMW din România: Michael Schmidt, cel care controlează grupul Automobile Bavaria şi care este de altfel prieten cu prezidenţiabilul ACL. Tot Schmidt i-a pus la dispoziţie prezidenţiabilului ACL  şi un autoturism cu care să străbată ţara în timpul campaniei electorale.  Atât maşina, cât şi casa sunt folosite de Iohannis în baza unor contracte încheiate cu omul de afaceri.

Monica Macovei, a doua victimă

Candidatul independent Monica Macovei a beneficiat de aceeaşi reţetă. Miercuri, Antena 3 a dat mai multe breaking news-uri. „Monica Macovei, cercetată de DIICOT“, a titrat, mare, Antena 3. De fapt, era vorba despre două denunţuri făcute la Parchetul General, în luna iulie, de Facias (fundaţie patronată de deţinutul Dan Voiculescu) şi de Grupul de Invetigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, invitat permanent în emisiunea „Sinteza zilei“. Cele două organizaţii au reclamat afirmaţiile făcute de Monica Macovei în vara anului 2012, potrivit cărorar USL ar fi dat o lovitură de stat. Evident, România TV a preluat ştirea, titrand: „Monica Macovei, acuzata de comunicare de informaţii false şi subminarea economiei".

La scurt timp după ce ştirea a început să facă vâlvă, biroul de presă al DIICOT a anunţat că denunţul fundaţiei Facias nu este nici măcar în procedură prealabilă. După reacţia odficială a DIICORT, Antena 3 a schimbat placa: „Plângerea penală pentru Macovei adunî praf la DIICOT“, scria pe burtiera Antenei 3. Monica Macovei a răspuns pe facebook: „Ventilatorul cu mizerii Antena 3 al puşcăriaşului Voiculescu, condamnat pentru că a furat 60 de milioane de euro din banii românilor, a dat în urmă cu câteva minute, sub regim de Breaking news, o ştire ticăloasa“.

Citeşte şi:

EXCLUSIV Klaus Iohannis. Secretele neamţului care vrea să fie preşedintele României. 

Portretul lui Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale: păcatele şi virtuţile „micului Titulescu“.

Monica Macovei, „Doamna de Fier“ care atacă fotoliul de la Cotroceni. 
 

Alegeri prezidenţiale 2014. A lăsat autonomia pentru toată România: Kelemen Hunor, maghiarul care vrea la cârma ţării noastre. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite