Alegeri prezidenţiale 2014. Iohannis: „Nu l-am invitat pe Regele Mihai la ceremonia mea de învestire“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis, preşedintele ales al românilor, dezmite informaţia apărută în spaţiul public potrivit căreia acesta a lansat o invitaţie către Regele Mihai I de a participa la ceremonia de învestire în funcţia de şef al statului.

„Precizare: unele instituţii de presă au relatat ieri că l-aş fi invitat pe Regele Mihai la ceremonia mea de învestire. Informaţia eronată a fost preluată de pe o pagină de Facebook care nu îmi aparţine. Nu am adresat o astfel de invitaţie pentru că pur şi simplu aşa ceva nu se face“, a menţionat Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele ales al românilor a descris întâlnirea de ieri avută cu Regele Mihai şi Principesa Margareta.  „Ieri, la Palatul Elisabeta, am avut o întâlnire emoţionantă cu Majestatea Sa Regele Mihai I şi cu Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu. Nu cred că e o întâmplare faptul că sunt primul Preşedinte ales al României care, înainte de învestire, face o vizită Familiei Regale. Îmi doresc foarte mult ca, în mandatul meu, relaţia cu Casa Regală să fie una instituţională şi protocolară, nu de tip executiv sau de colaborare“, a mai precizat Iohannis.

Viitorul şef al statului are încredere că relaţia dintre Preşedinţie şi Casa Reglă se va îmbunătăţi. „Evenimentele publice din ultimii ani în care a fost implicată Casa Regală arată că rostul ei nu s-a încheiat: dimpotrivă, românii îşi arată admiraţia şi recunoştinţa pentru eforturile ei. Sper că naţiunea română va vedea în continuare în Familia Regală o sursă de mândrie, identitate şi continuitate. De aceea, am toate motivele să cred că respectul românilor pentru Coroană va fi mai profund şi mai cuprinzător în anii următori“, a conchis Iohannis.

Regele Mihai şi-a serbat ieri ziua de naştere la Palatul Elisabeta. Regele a ieşit la balcon şi a salutat mulţimea adunată în curtea Palatului. Ulterior, Regele l-a primit pe preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, pe care l-a invitat la un prânz privat la Palatul Elisabeta.  Timp de o oră, preşedintele ales a participat la un prânz privat cu Regele Mihai, cu principesa Magareta şi cu principele Radu. Invitaţia adresată lui Iohannis a venit chiar din partea Regelui Mihai.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite