Alegeri prezidenţiale 2014. Hurezeanu ironizează atacul lui Firea la Iohannis: Cum de Angelei Merkel nu-i crapă obrazul de ruşine că n-are copii?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Hurezeanu FOTO Arhivă Adevărul
Emil Hurezeanu FOTO Arhivă Adevărul

Alegeri prezidentiale 2014. Analistul politic Emil Hurezeanu a comentat, joi seară, la Digi24, declaraţia purtătorului de cuvânt al campaniei PSD, Gabriela Firea, prin care îi reproşa lui Klaus Iohannis, candidat ACL la alegerile prezidenţiale, că nu are copii şi că ar fi jignit familiile cu copii când a spus că investiţiile sale au fost în case, nu în moştenitori.

Hurezeanu a ironizat atacurile de campaniei lansate de senatorul PSD Gabriela Vrânceanu Firea la adresa lui Klaus Iohannis referindu-se la cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

„N-are copii. Cum poate să conducă statul ăsta care se numeşte Germania? Cum de nu-i crapă obrazul de ruşine? Şi nici n-a-nfiat! Domnul Ponta cu doamna Firea ar trebui să facă o delegaţie ad-hoc în care să transmită mânia proletară, şi sexuală, şi familială a conducerii PSD exact în această perioadă la adresa omisiunii de a concepe, creşte sau înfia copii. E inacceptabil!”, a spus Emil Hurezeanu, joi seară, la Digi24.

Reacţia lui Hurezeanu vine după ce Firea a adus în discuţie o chestiune foarte sensibilă: familia. „Nu eşti un om complet fără să creşti un copil“, a spus Firea, deşi Iohannis i-a mai răspuns o dată că nu a putut avea copii, nu că n-a dorit acest lucru. Însă Firea a găsit repede o rezolvare. 

„Poţi să înfiezi un copil dacă vrei să ai o familie completă din toate punctele de vedere şi mai ales că, din perspectiva financiară, nu cred că se punea problema ca familia Iohannis să nu poată să îngrijească unu-doi copii“, a mai spus fosta prezentatoare TV. Liberalii au replicat în aceeaşi manieră. 

„O rog pe doamna Gabriela Vrânceanu Firea Pandele să-mi spună cât a investit în educaţia şi instruirea fiului ei Tudor Ştefan Firea, care la sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat a obţinut nota 1,2 la Limba Română, 3,6 la Sociologie şi 5,15 la Istorie?“, a replicat Gigel Ştirbu, fost ministru al Culturii.

„Ai jignit numeroase familii“

Reacţii critice au venit şi din societatea civilă. Alexandra Tătaru, profesor de geografie şi blogger adevarul.ro, a scris: „Auziţi, doamnă Firea? Pe mine nu mă interesează că are Ponta doi copii, Iohannis niciunul şi mătăluţă trei!  Să vă trăiască şi să vă doriţi câţi puteţi creşte. Eu nu am copii şi m-ai jignit profund! Da, da, ştiu că sunt nesemnificativă şi ţi-e indiferent ce mă doare pe mine, dar ţi-o fi indiferent că ai jignit numeroase familii care îşi doresc şi fie nu au cum, fie nu au cu ce?“.

Din perspectivă masculină, afirmaţiile Gabrielei Firea se văd astfel: „Ipocrizia distinsei doamne nu cunoaşte limite. De Ion Iliescu a auzit? Dacă nu, îi reamintesc eu cine e: preşedintele de onoare al PSD, partidul din care face parte, ocupant al fotoliului de la Cotroceni ani mulţi (şi tragici, mă grăbesc să adaug) şi care nu are urmaşi. Biologici adică, pentru că urmaşi politici are cât încape“, a scris şi istoricul Manuel Stănescu.


Citeşte şi:

Alegeri prezidenţiale 2014. Prima săptămână de campanie: primele murdării

Prima săptămână din campania pentru alegerile prezidenţiale a trecut fără prea multă tevatură. Singurii care s-au remarcat au fost purtătorii de cuvânt ai lui Victor Ponta, Dan Şova şi Gabriela Firea, autorii unor atacuri abjecte.

Jurnal de campanie: Ce nu au în comun Gabriela Firea şi Klaus Iohannis

Am ajuns şi în cea de-a şaptea zi de campanie şi după debutul furibund, în care candidaţii au preferat să ia la pas, mai degrabă, Facebook-ul, decât ţara, iată că «mizeriile» inevitabile în orice campanie care se respectă încep să curgă.

Alegeri prezidenţiale 2014. Gabriela Firea: Nu eşti un om complet fără să creşti un copil. Ştirbu: Fiul ei a luat 1,2 la Limba Româna

Purtătorul de cuvânt a campaniei prezidenţiale a PSD, Gabriela Firea, a lansat un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis, căruia i-a reproşat că nu are copii.

Firea spune că declaraţiile despre familiile fără copii se referă doar la Iohannis: „Este un defect pentru viitorul preşedinte“

Purtătorul de cuvânt al campaniei PSD, Gabriela Firea, susţine că prin declaraţia că va vota doar un candidat care este şi părinte l-a vizat strict pe Klaus Iohannis, ea menţionând că liderul PNL a jignit familiile cu copii când a spus că investiţiile sale au fost în case, nu în copii.

Nici Iisus nu a avut copii. Nici Iliescu

„Recunosc, alăturarea celor două două nume de mai sus este nefericită. Dar pur şi simplu a fost necesară, pentru a sublinia o declaraţie a doamnei Gabriela Firea, care nu a primit atenţia presei şi a românilor îndeajuns de mult”, scrie Lavinia Bălulescu, jurnalist „Adevărul”.

Gabriela Vrânceanu Firea-Pandele, o (altă) gaură neagră a constelaţiei politice româneşti

„Doamna Pandele este, nici mai mult nici mai puţin, o somitate. Jurnalistă, doctor în economie, purtătoare de cuvânt a premierului Mugur Isărescu, mare realizatoare TV, distinsă cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de ofiţer... Îţi vine să te ridici numai când îi auzi numele”, scrie istoricul Manuel Stănescu pe blogul său de pe adevarul.ro.

Vă rog să vă cereţi scuze, dragă doamnă Firea!

„Aveţi copii? Da? Să vă trăiască! În acest caz sunteţi apţi pentru a candida la preşedinţie! Cum cine spune? Doamna care face comparaţii între Ponta şi Johannis”, scrie Alexandra Tătaru, profesoară de geografie, pe blogul său de pe adevarul.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite