Alegeri prezidenţiale 2014. Firea revine la acuzaţiile aduse lui Iohannis în privinţa traficului de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatoarea Gabriela Firea, a declarat joi că doreşte să ridice nişte semne de întrebare referitoare la implicarea familiei Iohannis în traficul cu copii. Acuzaţia este veche şi datează de pe vremea când Iohannis ocupa funcţia de inspector şcolar.

Firea a dat publicităţii în acest sens şi o scrisoare deschisă în care propune românilor să se uite la fapte, la date, la realităţi, care arată un profil total neaşteptat pentru cel care doreşte să ajungă preşedinte al României, potrivit Agerpres.

Gabriela Firea a amintit de un caz din anii 90, în care trei copii orfani au fost înfiaţi de o familie de canadieni, cu sprijinul familiei Iohannis, copii despre care bunica şi mătuşa acestora nu mai ştie nimic după toţi aceşti ani.

„În anul 1997 ziaristul Dan Tapalagă scria în „Ziua de Ardeal“ despre implicarea cuplului de profesori Iohannis în adopţii de copii din comuna Răşinari, judeţul Sibiu, pentru cetăţeni canadieni şi era emisă ipoteza că aceşti copii au devenit piese de schimb în bănci de organe'", a susţinut Gabriela Firea, într-o conferinţă de presă.

Ea a dorit să sublinieze că nu se referă la procedurile legale de adopţie, ci la reţele ilegale, la mecanismele „întunecate" prin intermediul cărora copiii României au fost trimişi peste graniţă, şi nu se mai ştie nimic despre soarta lor. „Cazul Iliuţ de la începutul anilor 90 este un astfel de caz“, a exemplificat senatoarea PSD.

Acuzaţia este veche şi datează de pe vremea când Iohannis ocupa funcţia de inspector şcolar, nefiind concretizată în niciun fel nici până azi. 

În anul 2000, Klaus Iohannis, aflat în campanie electorală pentru prima candidatură la primăria Sibiu, a explicat într-o conferinţă de presă rolul său şi al soţiei sale, Carmen, în acest caz.

„Nici soţia, nici eu nu am intermediat adopţia. S-a mers până acolo încât am fi fost implicaţi financiar, că am fi intermediat..este un lucru straniu. În viaţa noastră nu am agresat fizic pe cineva. Recunosc faptul că s-a făcut o adopţie şi rolul care l-am avut şi pe care l-a avut soţia a fost minor. Am fost contactat de un fost coleg de facultate al soţiei, care este bucureştean, dacă am fi dispuşi, mai cu seamă soţia, care a studiat engleza, să traducă. (..)  A acceptat. Oamenii au venit în Sibiu şi i-a însoţit şi a tradus în discuţii cu persoane fizice. Acesta a fost rolul dânsei şi al meu, ca însoţitor. Nici vorbă de intermediere“, au fost explicaţiile edilului Sibiului.

Redăm mai jos înregistrarea interviului.

Citeşte şi:

EXCLUSIV Klaus Iohannis. Secretele neamţului care vrea să fie preşedintele României

Klaus Werner Iohannis este primul personaj prezentat în detaliu, din seria candidaţilor la preşedinţia României, în cadrul campaniei „Alege preşedintele”, pe care ziarul „Adevărul” o demarează astăzi atât în ediţia tipărită, cât şi în cea online, pe www.adevarul.ro.

Alegerile prezidenţiale 2014. Miting ACL, sâmbătă, la Cluj. Sunt aşteptaţi mii de simpatizanţi din tot Ardealul

Alegeri prezidenţiale 2014. ACL organizează sâmbătă, 25 octombrie, un miting electoral în Piaţa Lucian Blaga din Cluj-Napoca. Evenimentul va începe la ora 11.00. la acesta, spun organizatorii, sunt aşteptaţi circa 30.000 de simpatizanţi din toată regiunea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite