Alegeri prezidenţiale 2014. Elena Udrea, la coadă la Paris, Macovei, la coada de la Londra: „Este obligatoriu să se prelungească programul de votare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea votează la Paris FOTO Facebook
Elena Udrea votează la Paris FOTO Facebook

Preşedintele PMP, Elena Udrea, aflată la Paris în duminica votului, crede că românii din diaspora nu vor apuca să voteze cu toţii, de aceea cere prelungirea programului de votare. Monica Macovei, independenta din turul I, se află alături de românii din Londra în duminica votului.

„La coada la vot la Paris... Mii de romani asteapta sa voteze si, probabil nu vom apuca sa votam toti. Este obligatoriu sa se prelungeasca programul de votare!“, este descrierea pozelor postate de Udrea pe Facebook.

Monica Macovei se află în duminica votului la Londra. „Stau la coada la Secţia de votare nr. 150 Londra Belgrave Square de la ICR. Coada se intinde pe 4 strazi, sunt aproximativ 4.000 de persoane la rând. Aici este ora 14.40“, scrie Monica Macovei pe pagina sa de Facebook.

FOTO Facebook

macovei londra vot

„Au venit şase dube ale poliţiei franceze. În faţa secţiei se scandează "Jos Ponta", a transmis Miruna Mitrofan Margraff din capitala Franţei.

La Paris s-a format o coadă imensă în faţa secţiei de votare. La ora 09.00, peste 2.000 de persoane aşteaptă la o coadă de un kilometru la Secţia de votare 61 din Paris. Ministrul Teodor Meleşcanu nu a mai votat la Paris. „Fiecare din noi care votează aici ia locul şi votul unui român", a spus el. Meleşcanu apreciază că azi la Paris vor vota 10.000 de persoane, transmite  Iulia Badea-Guéritée, editor Courrier International, Paris.

"Coada de la Paris merge foarte greu, e imensă, eu mai am câţiva kilometri în faţă, vreo opt ore de aşteptat. Se scandează "Jos Ponta" şi oamenii sunt foarte frustraţi, le e teamă că nu vor ajunge să voteze. Unii strigă să se anuleze alegerile dacă nu reuşesc să voteze toţi", a spus pentru adevarul.ro, Miruna Mitrofan Margraff, o româncă stabilită la Paris.

Citeşte şi:

Alegeri prezidenţiale 2014. Mii de români stau la coadă la secţiile din Munchen, Paris, Viena, Madrid şi Londra - #Diasporavoteaza

Românii din străinătate au început deja să voteze în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României. Prima secţie de votare deschisă este cea din Noua Zeelandă (Auckland), urmată, conform fusului orar, de cele din Australia. La finalul articolului avem actualizări în timp real de pe Facebook, Twitter şi Instagram.

LIVE BLOG. Alegeri prezidenţiale, turul doi. Un alegător a constatat că altcineva a semnat în locul său pe liste

Alegerile prezidenţiale 2014 au ajuns în turul doi. Bătălia pentru preşedinţia României se desfăşoară între Victor Ponta (PSD) şi Klaus Iohannis (ACL).

Alegeri prezidenţiale 2014. Estimare PSD: Ponta - 61% din voturi, Iohannis - 39%. ACL: 56% Victor Ponta, 44% Klaus Iohannis

Datele furnizate de PSD indică faptul că, la ora 11.00, candidatul PSD ar fi fost votat de 61% din români, în timp ce pentru prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, şi-ar fi exprimat opţiunea de vot 39% din electorat. Datele ACL arată diferit: 56% pentru Victor Ponta la 44% pentru Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite