Alegeri prezidenţiale 2014. Cărtărescu, Nobel, Dacia, din nou fustă mini, Alex Ştefănescu = campanie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

A şasea zi de campanie a stat sub semnul zelului politic. Ce au în comun un critic literar, o fustă scurtă de culoare albă, laureaţii Premiului Nobel, uzina Dacia şi independenţa justiţiei? Laolaltă, compun tabloul campaniei noastre.

Premierul Nobel i-am putea spune azi lui Victor Ponta, dacă ne uităm la pagina sa de Facebook, unde două dintre postări au legătură cu mult râvnita distincţie. Ne bucurăm că echipa liderului PSD s-a abţinut din a-l face pe Stefan Hell, laureatul de astăzi, “mândru că e român” şi a consemnat, cuminte, doar locul naşterii sasului – Arad. Totuşi, cum numele scriitorului Mircea Cărtărescu e creditat cu şanse la un astfel de premiu, echipa premierului Ponta i-a urat succes românului nostru. Oare au aflat că Mircea Cărtărescu şi-a anunţat susţinerea pentru Macovei?

Cuminte este şi campania dusă de Klaus Iohannis, care a coborât din ţinuturile Ardealului fix în Argeş, fief roşu prin tradiţie. Iohannis a vizitat uzina Dacia, unde s-a lăsat fotografiat, într-o ţinută care vine, parcă, să confirme, că Germania e o pepinieră de ingineri. La fel de bine şi-a intrat în rol şi la fabrica Dr. Oetker, unde ne închipuim că a oferit câteva sugestii pentru reţetele de pudding. Nimic nu ar putea părea că îi strică ziua lui Iohannis, când, hop!, Diaconescu postează arţăgos pe Facebook că îl aşteaptă, nici mai mult nici mai puţin, la o dezbatere electorală difuzată de televiziunea publică. Ţineţi aproape, promite să iasă frumos. 

Dacă vă întrebaţi ce mai face Monica Macovei, ei bine, pare hotărâtă să selecteze alegătorii pe sprânceană. Azi, când toată lumea s-a indignat că există români care nu ştiu cum se numeşte ţara în care trăiesc, Macovei s-a afişat cu criticul literar Alex Ştefănescu. Prea bine, dacă nu putem să facem un partid, să formăm un cenaclu, şi-au spus, pesemne, susţinătorii săi.

În vreme ce Macovei cochetează cu lirismul, Elena Udrea cochetează. Preşedintele PMP a lansat un pact pentru independenţa justiţiei, dar ce a făcut cu adevărat furori a fost clipul său de campanie. “Bună!”, ne spune Elena Udrea, radioasă. Nu vă grăbiţi să răspundeţi, conversaţia cu publicul se încheie la salut.

Dacă vreţi să aflaţi programul lui William Brînză, candidatul PER, intraţi pe pagina lui de Facebook. Nu ştim ce vrea să spună când ne promite că opreşte cârciumizarea parcurilor, dar trebuie să fie ceva cu tentă ecologistă, deşi parcă nu se potriveşte cu alt angajament asumat de candidat – spargerea găştii rechinilor. Păi bine, domnule, rechinii nu fac şi ei parte din (eco)sistem?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite