Alegeri prezidenţiale 2014. Noi candidaturi contestate la CCR: Teodor Meleşcanu şi Kelemen Hunor

Alegeri prezidenţiale 2014. Noi candidaturi contestate la CCR: Teodor Meleşcanu şi Kelemen Hunor

Augustin Zegrean, preşedintele CCR, susţine că vor analiza toate contestaţiile primite

Şi candidaturile la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 depuse de Teodor Meleşcanu şi Kelemen Hunor au fost contestate la Curtea Constituţională a României (CCR), a declarat joi dimineaţă preşedintee Augustin Zegrean. Pe rând, principalii candidaţi au fost contestaţi la CCR, până acum toate solicitările fiind respinse.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, a declarat joi dimineaţă, la intrarea la CCR, că au mai primit două contestaţii la alegerile prezidenţiale 2014, pe numele candidaţilor Teodor Meleşcanu şi Kelemen Hunor. 

„Am primit mai multe contestaţii, le luăm pe toate şi le examinăm. Mai sunt unele care au venit după termenul legal, dar sunt venite prin Poştă aşa că judecăm după data poştei”, a explicat Zegrean.

Fostul director SIE, Teodor Meleşcanu, şi-a depus pe 23 septembrie candidatura la Biroul Electoral Central (BEC) însoţită de aproape 400.000 de semnături, în timp ce candidatura lui Kelemen Hunor a fost înregistrată cu o zi înainte, o dată cu Călin Popescu Tăriceanu şi Elena Udrea.

Contestaţii pe numele mai multor candidaţi la prezidenţialele din 2014

Acestea nu sunt singurele contestaţii depuse pe numele canddiaţilor la alegerile prezidenţiale 2014.

Curtea Constituţională a respins marţi contestaţiile faţă de candidaturile lui Victor Ponta şi Monica Macovei la alegerile prezidenţiale, alte patru contestaţii, în cazul lui Iohannis, Tăriceanu şi Macovei, urmând să fie soluţionate miercuri, au declarat pentru Mediafax surse oficiale. 

Cele două contestaţii privind candidaturile lui Ponta şi Macovei au fost depuse luni la Curtea Constituţională, în nume propriu, de două persoane.

Potrivit surselor citate, cele patru contestaţii vor fi soluţionate miercuri de judecătorii constituţionali. Termenul legal în care Curtea trebuie să soluţioneze astfel de contestaţii este de 48 de ore de la înregistrarea lor.

Curtea Constituţională a judecat, duminică, alte două contestaţii faţă de candidatura lui Ponta, ambele fiind respinse. Curtea a precizat că deciziile de respingere a contestaţiilor au fost luate cu unanimitate de voturi.

Potrivit CC, contestaţiile soluţionate duminică au fost depuse de Marin Duţă şi Robert Dragomirescu şi au vizat "înregistrarea candidaturii domnului Victor-Viorel Ponta la funcţia de Preşedinte al României".

Hotărârile Curţii sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central.

Citeşte şi:

Candidatura lui Ponta, contestată la CCR. Zegrean: Cele două contestaţii, respinse

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat duminică seară că cele două contestaţii vizavi de candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale au fost respinse.

Ponta: La atacurile din campania electorală vor răspunde colegii mei. Eu mă concentrez pe programul meu prezidenţial

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat duminică seară, în cursul unei intervenţii telefonice la o televiziune, că discursul său din alegerile prezidenţiale se concentrează pe programul politic, la atacurile contracandidaţilor din următoarea perioadă urmând să răspundă colegii săi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările