Alegeri prezidenţiale 2014. ACL cere convocarea conducerii Parlamentului pentru a stabili timpii de dezbatere a finaliştilor turului II

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, copreşedinţii ACL FOTO Reuters
Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, copreşedinţii ACL FOTO Reuters

Alianţa Creştin-Liberală (ACL), formată din PNL şi PDL, solicită celor doi preşedinţi ai Legislativului convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului pentru a se discuta repartizarea timpilor de antenă privind campania electorală.

„Alianţa Creştin-Liberală susţine necesitatea desfăşurării normale, cu respectarea prevederilor legale, a campaniei electorale dinaintea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, şi cere PSD să nu mai blocheze informarea corectă a cetăţenilor prin posturile publice de radio şi televiziune. Liderii grupurilor PNL şi PDL din Camera Deputaţilor şi din Senat solicită, în conformitate cu legislaţia pentru alegerea Preşedintelui României, convocarea de către domnii Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zgonea a birourilor permanente reunite ale celor două camere ale Parlamentului, luni, ora 12.00, pentru a se discuta repartizarea timpilor de antenă“, se arată într-un comunicat ACL.

Liderii ACL invocă Legea nr. 370/ 2004, care vorbeşte despre necesitatea convocării conducerii Parlamentului pentru a stabili timpii de dezbatere.  „Legea menţionează faptul că, în termen de două zile de la deschiderea campaniei electorale, birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, împreună cu reprezentanţii serviciilor publice de radio şi televiziune şi cu participarea candidaţilor au obligaţia să stabilească calendarul pentru desfăşurarea acesteia şi repartizarea timpilor de antenă“, mai arată sursa citată.

Victor Ponta şi Klaus Iohannis se invită reciproc la o confruntare tête-à-tête, dar niciunul dintre ei nu vrea să accepte condiţiile impuse de celălalt. Ponta nu acceptă ca dezbaterea să aibă loc în altă parte decât la cele patru televiziuni de ştiri stabilite de echipa sa, pe când Iohannis vrea ca ambii să accepte invitaţia Universităţii din Timişoara de a fi gazda confruntării dintre cei doi. În ultimele zile, tema dezbaterii dintre cei doi finalişti s-a transformat într-un joc de ping-pong început chiar din a doua zi după primul tur al alegerilor.

Citeşte şi:

Ponta şi-a ales succesorii: Tăriceanu, Georgescu, Maior

Victor Ponta a anunţat, marţi, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, prima variantă pentru funcţia de premier al României este Călin Popescu Tăriceanu. Pe lista scurtă a lui Victor Ponta se mai află Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR, şi George Maior, directorul SRI. Ponta a adăugat că va rămâne în funcţie până pe 21 decembrie.

Vadim, după ce a bătut palma cu Ponta. „Arestările lui Năstase şi Hrebenciuc sunt o ruşine. Susţin o lege a aministiei şi graţierii“

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a catalogat, ieri, drept o ruşine arestările social-democraţilor, Adrian Năstase şi Viorel Hrebenciuc. Mai mult, „Tribunul“ s-a arătat de acord cu controversata lege a aministiei şi graţierii. Declaraţiile au fost făcute la scurt timp după semnarea cu UNPR  a unui protocol de susţinere a candidaturii lui Victor Ponta.

Kelemen Hunor, către maghiari: Votaţi cum vă dictează conştiinţa!

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, joi, că maghiarii sunt liberi să voteze după conştiinţă, precizând că decizia privind sprijinul UDMR în turul II a fost îngreunată de „revenirea în ecuaţie“ a lui Corneliu Vadim Tudor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite