Alegeri parlamentare 2020. Cum afli unde votezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, 6 decembrie, peste 18 milioane de români sunt aşteptaţi la urne pentru alegerile parlamentare 2020. Alegătorii pot vota la secţia unde sunt arondaţi, în concordanţă cu domicilul sau reşedinţa, informaţii care se regăsesc în Registrul Electoral.

Pentru a afla secţia de votare la care sunteţi arondaţi pentru alegerile parlamentare 2020, cetăţenii pot accesa site-ul registrulelectoral.ro, unde e nevoie completarea CNP-ului, a numelui de familie şi a codului de verificare prezent pe site.

Registrul electoral include toţi cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, obţinând astfel dreptul de vot. În cazul alegătorilor care au viză de flotant, dar nu s-au înscris în Registrul Electoral, care se face printr-o cerere înaintată la primărie, aceştia trebuie să voteze la secţia unde este arondată adresa respectivă. 

Pentru alegerile parlamentare 2020 Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a realizat o listă cu toate secţiile de votare.

De asemenea, AEP a realizat şi o hartă a secţiilor de vot din ţară şi din străinătate.

O hartă asemănătoare, dar adresată în special românilor din Diaspora, a fost dezvoltată şi de platforma EFOR.

Pentru alegerile parlamentare 2020 din 6 decembrie în întreaga ţară au fost organizate 18.802 secţii de votare, iar în străinătate se poate vota în 748 de secţii. Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 octombrie 2020 este de 18.981.242. Din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, un număr de 18.237.521 au domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar 743.721 au domiciliul în străinătate şi sunt posesori de paşaport CRDS.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite