Alegeri parlamentare 2012/ Liviu Dragnea: "Sper ca preşedintele să dea dovadă de înţelepciune şi să-l desemneze premier pe Ponta"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea crede că Băsescu va da dovadă de înţelepciune
Liviu Dragnea crede că Băsescu va da dovadă de înţelepciune

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, după prezentarea exit poll-urilor, că preşedintele Traian Băsescu va da dovadă de înţelepciune şi premierul propus de USL, respectiv Victor Ponta, va fi şi cel desemnat în această funcţie.

”Mă aflu aici ca reprezentant USL, PSD dar şi ca reprezentant al judeţului Teleorman. Am condus campania electorală timp de un an de zile. Totul a început în ianuarie în Piaţa Universităţii, a continuat cu debarcarea Guvernului Boc, a Guvernului Ungureanu, cu cele 7,4 milioane de voturi de la referendum şi s-a încheiat astăzi cu această victorie zdrobitoare”, a declarat Dragnea după primele exit poll-uri, după închiderea urnelor.

Acesta a menţionat că ”a fost un an marcat de dezbinare, un an marcat de ură, de conflicte” şi ”speră ca zilele următoare să fie marcat de înţelepciune, şi nu de ură”, iar cei care au pierdut ”să înţeleagă ce s-a întâmplat cu ei”.

”Cei care au pierdut să înţeleagă ce s-a întâmplat cu ei, cei care au câştigat să înţeleagă ce responsabilităţi au şi cred că şi preşedintele Traian Băsescu va avea suficiente resurse să dea dovadă de înţelepciune, şi premierul propus de USL adică Victor Ponta să fie cel desemnat în aşa fel încât să înceapă cât mai rapid construcţia bugetului şi reconstrucţia României”, a mai spus Dragnea la sediul USL.

"Sunt convins că nu vom ajunge la situaţia aceea (n.r.- în care Traian Băsescu să nu-l desemneze premier pe Victor Ponta). Sunt absolut convins că şi preşedintele Traian Băsescu înţelege situaţia prin care trece România, înţelege că România nu mai poate suporta continuarea unui război care nu aduce câştigători, până la urmă pierd toţi românii din această situaţie. Azi românii au hotărât: vor majoritatate USL, vor Guvern USL, cu Victor Ponta", a spus Dragnea.

”Vreau să vă spun că sunt mândru că fac parte din cel mai îndrăzneţ proiect politic de după revoluţie”, a mai precizat pesedistul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite