Alegeri locale 2016. Rezultate Consiliul General al Municipiului Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri locale 2016. Gabriela Firea deschide lista de onsilieri a PSD pentru CGMB. FOTO Mediafax
Alegeri locale 2016. Gabriela Firea deschide lista de onsilieri a PSD pentru CGMB. FOTO Mediafax

Alegeri locale 2016. Lupta pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti e strânsă, atât PNL, cât şi PSD urmărind să aibă în jur 20 de consilieri, aşa cum s-a întâmplat în mandatul 2012-2016.

Echipa pe care o propune PNL-ul pentru Conisliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) nu e una chiar noua, cu toate că aşa e prezentată de fiecare dată când liderii PNL abordează subiectul.  „O dovadă de modernizare şi credibilizare a Partidului Naţional Liberal este angajamentul cu care venim în această cursă electorală: în lista de consilieri generali pentru Municipiul Bucureşti, 80% sunt candidaţi noi, 36% - tineri şi 27% - femei“, declara Cătălin Predoiu, candidatul PNL la Primăria Capitalei şi, totodată, liderul PNL Bucureşti,  în 26 aprilie, ziua în care au fost depuse candidaturile.

La simplă trecere în revistă a oamenilor de pe lista de consilieri generali, se poate observa că din cei 22 de actuali consilieri ai liberalilor (din totalul de 55 atât cât are CGMB), zece dintre aceştia se află pe locuri eligibile şi pentru noua legislatură. E vorba de  Cristian Olteanu, Lăcrămioara Alexandre-Fontoura, Remus Câmpeanu Remus, Mihail Comănescu, Andrei Nicolae, Florin Dumitrescu, Alexandru Ionescu, Sorin Mărgărit, Daniela Marin, Vichi Stoican.

Alegeri locale 2016. PSD mizează pe tineri crescuţi de partid

Singurul nume cunoscut publicului din cei 69 propuşi consilieri de către PSD este Gabriela Firea, candidatul partidului la Primăria Capitalei, care deschide lista PSD pentru Consiliul General.  În rest, toate celelalte nume par că vin de nicăieri.

Niciunul dintre actualii consilieri PSD nu se mai regăseşte pe lista propusă pentru mandatul 2016-2020. „Principiul fundamental pe care l-am adoptat a fost ca niciunul din consilieri să nu mai facă parte din noua echipă. Unul dintre mesaje este acela al schimbării garniturii. Şi cu ce schimbăm? Cu candidaţi tineri. Cel puţin o treime sunt tineri. Nu gândim candidaţi pentru un mandat, ci pentru mai multe mandate de acum înainte“, a explicat deputatul Marian Neacşu, secretarul general al PSD, pentru „Adevărul“.

Gabriela Firea s-a ocupat să-i selecteze pe reprezentanţii sindicatelor, mulţi dintre consilieri venind de la Metrorex, RADET, RATB. „Am făcut mai multe rânduri de întâlniri şi la discuţia finală a participat şi Gabriela Firea. Cu excepţia propunerilor venite de la Sector, cei din societatea civiă şi cei din partea sindicatelor au discutat cu Gabriela Firea“, a mai spus Neacşu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite