Alegeri locale 2016. PSD acuză PNL de mită electorală la Sectorul 1. Liberalii neagă şi susţin că vor depune o plângere penală împotriva lui Dan Tudorache

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD susţine că Biroul Electoral al Sectorului 1 a făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru ca anchetatorii să înceapă cercetările pentru o posibilă mită electorală oferită alegătorilor de către PNL şi candidatul liberal la Sectorul 1, Alexandru Nazare. Candidatul PNL a negat cele invocate de PSD şi ameninţă cu plângeri penale împotriva contracandidatului Dan Tudorache.

„În ziua de 12.05.2016, în jurul orelor 20:00, Alexandru Nazare candidatul PNL pentru funcţia de primar al Sectorului 1, însoţit de Mihai Voicu, preşedintele PNL Sector 1, s-au întâlnit cu un grup de peste 70 de persoane în Str. Betonierei, sector 1. În aceste împrejurări, reprezentanţii PNL au distribuit mâncare, băutură şi bani cetăţenilor convocaţi, încălcând grav prevederile legii electorale. Sesizarea a venit din partea Poliţiei Locale, probate cu declaraţii de martori, fotografii de la faţa locului şi înregistrări video. În acest context, Biroul Electoral Sector 1 în şedinţa din 13.05.2016 a decis trimiterea cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 pentru cercetări în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor de către Partidul Naţional Liberal şi candidatul acestuia, Alexandru Nazare", a anunţat PSD, sâmbătă.

Răspunsul lui Alexdru Nazare a  venit la scurt timp. Candidatul PNL la Sectorul 1, Alexandru Nazare, spune că PSD „a ales să ştirbească“ autoritatea Poliţiei Locale Sector 1 pe care o foloseşte „ca un accesoriu de campanie“

„Campania negativă cu tot ceea ce are ea mai urât a început din păcate şi în Sectorul 1. Nu mi-am dorit niciodată acest lucru, însă PSD încearcă să smulgă prin şantaj probe şi presupuse fapte de la o banală aniversare a unui coleg de partid, care, în mod evident, nu a fost un eveniment electoral. În primul rând, îi prezint scuzele colegului că aniversarea i-a fost stricată, el oferind deja toate precizările în acest sens instituţiilor abilitate. Ceea ce este însă cel mai grav este modul mafiot în care a ales să acţioneze PSD şi candidatul său la primărie. Au ales să ştirbească autoritatea unei instituţii publice, în speţă Poliţia Locală a Sectorului 1, pe care o folosesc ca pe un accesoriu de campanie.

Nazare a anunţat că va depune o plângere penală împotriva candidatului PSD la Sectorul 1, Dan Tudorache, pentru calomnie. „Am încredere în instituţiile statului român şi îl anunţ pe această cale pe domnul Tudorache că voi depune o plângere penală împotriva sa şi a celorlaţi complici pentru calomnie”, a mai scris candiatul PNL.

Pe der altă parte, Tudorache a mai mai adus în faţă şi o altă problemă electorală. Acesta a preluat ideea unui potrivit căreia Nazare ar fi încercat cumpărararea de voturi plecând de la afirmaţia unui cetăţean, Florin Motoi, presupus lider al comunităţii rome, cel care a susţinutn în unele mesaje adresate pe pagina de Facebook a lui Tudorache faptul că apropiaţi ai lui Nazare ar fi încercat să-l convingă să ofere sprijinul oamenilor  din jurul său.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite