„Alege preşedintele“ numai după ce afli totul despre el! O campanie „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

adevarul.ro a lansat luni platforma interactivă „Alege Preşedintele!“ Astfel, accesând adresa alegepresedintele.adevarul.ro, aveţi ocazia să cunoaşteţi modul în care primii şapte candidaţi din sondajele de opinie (Victor Ponta, Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, Kelemen Hunor, Monica Macovei, Teodor Meleşcanu, Elena Udrea) abordează teme fundamentale ale României.

 

Răspunzând la un chestionar care cuprinde 35 de întrebări pe subiecte delicate de pe agenda publică şi la care au răspuns deja candidaţii pentru Cotroceni, puteţi afla câte dintre alegerile dumneavoastră coincid cu cele ale aspiranţilor la funcţia de şef al statului.

Astfel, veţi descoperi candidatul care se potriveşte cel mai bine cu opţiunile dumneavoastră privind problemele fierbinţi ale României. Pe parcursul acestui chestionar, jurnaliştii ziarului „Adevărul“ au explicat contextul fiecărei teme pe care viitorul preşedinte al României va trebui să o rezolve în viitorul

mandat. Alege preşedintele numai după ce afli totul despre el!

„Alege preşedintele”! În curând, doar în ziarul Adevărul şi pe adevarul.ro

Dan Marinescu, redactor-şef: Este un test pe care orice alegător poate să-l facă. Este un site dedicat alegerilor prezidenţiale. Sunt 35 de întrebări la care orice om va răspunde cu „Da“ sau „Nu“. Sunt cuprinse probleme care au frământat societatea în ultimii ani. Sunt desprinse din întrebările trimise de cititori. La aceste 35 de întrebări au răspuns deja principalii şapte candidaţi la Preşedinţie, în funcţie de sondaje.

Orice alegător va vedea cât la sută părererile lui coincid cu cele ale lui Victor Ponta, Klaus Iohannis, ş.a. Testul acesta nu poate să garanteze că au răspuns cinstit. Nu am cum să garantez, dar aceste răspunsuri vor rămâne şi scrise şi în format video. Este un mijloc foarte eficient şi atractiv de a afla cât de tare te potriveşti în idei cu candidatul X sau Y. Nu stă nimeni să citească programele lor.

În cea mai mare parte răspund cu „Da“ sau „Nu“ şi argumentează. Sunt şi cazuri în care au evitat să răspundă tranşant. Chiar îi îndemn pe toţi oameni să intre acolo şi să-şi facă acest test. Să ştie măcar câteva lucruri minimale despre candidatul pe care îl vor vota. Oamenii pot să se informeze înainte şi asupra temei. Un jurnalist de la „Adevărul“ explică video fiecare temă. Dacă nu sunt familiarizaţi cu tema, să urmărească explicaţiile oferite de jurnaliştii „Adevărul“.

O să vedem că sunt întrebări la care mulţi răspund la fel. Este un efort al redacţiei, dar merită. Oamenii nu pot să compare acasă toate programele şi să tragă o concluzie. Campania se numeşte „Alege preşedintele“, iar site-ul „alegepresedintele.adevarul.ro“. Se vor regăsi toate interviurile cu principalii candidaţi. Astăzi, vine Klaus Iohannis, mâine Kelemen Hunor. îi aşteptăm şi pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe Monica Macovei. Avem şi o hartă interactivă făcută cu efortul corespondenţilor „Adevărul“ din toată ţara.

Mai avem o rubrică a fotografiilor pe care condidaţii şi le doresc şterse de pe internet. Sunt şi fotografii mai puţin nefericite. Avem şi bloggeri, independenţi politic, care vor comenta fiecare apariţie. Sunt păreri ale unor oameni din diferite domenii, specialişti. Mai avem un plan. Interviuri la „Adevărul Live“, unde candidaţii vor răspunde întrebărilor bloggerilor. Unii au confirmat că vor veni, alţii nu au confirmat încă.

Mai avem o rubrică care se numeşte „vot curat“. Ce s-a ales de localităţile unde oamenii au primit ulei, făină şi au votat în funcţie de asta. Va fi şi un jurnal de campanie, cu faptele candidaţilor în timpul campaniei. Îi îndemn pe cititorii care se întâlnesc cu prezidenţiabilii în campanie să trimită fotografii cu aceştia dacă acestea sunt inedite.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite