ALDE vrea să depună o lege prin care să interzică operatorilor de telefonie mobilă calcularea preţurilor în euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia de Tineret a ALDE va demara o campanie de strângere de semnături pentru depunerea în Parlament, în sesiunea de toamnă, a unei legi care să interzică exprimarea preţurilor în euro de către operatorii de telefonie mobilă şi să îi oblige să stabilească un preţ fix, în lei, „din respect şi în interesul consumatorului român“, potrivit News.ro

Tineretul ALDE susţine, într-un comunicat de presă, că „abonamentele de telefonie mobilă calculate în euro dezavantajează consumatorii români“, astfel încât va demara o campanie de informare şi de strângere de semnături pentru schimbarea legislaţiei.

„TLDE consideră că, acum, înainte de începerea ultimei sesiuni parlamentare a actualului Legislativ, mediul politic are datoria de a lua în discuţie problema preţurilor abonamentelor şi cartelelor în euro, sesizată şi reclamată în repetate rânduri de consumatorii români şi să ofere o reglementare în această privinţă", spun liderii organizaţiei de tineret a ALDE, potrivit News.ro.

Potrivit preşedintelui organizaţiei, operatorii economici se raportează la leu când îşi formulează preţurile, cu câteva excepţii, printre care cele mai cunoscute fiind cele ale operatorilor de telefonie mobilă. „Avem o monedă naţională. (...) Din păcate, unele mari corporaţii multinaţionale funcţionează deja în logica financiară a zonei euro, trecând peste un aspect esenţial, acela că preţurile abonamentelor, ale cartelelor telefonice reîncărcabile şi ale serviciilor în general, trebuie să fie exprimate în lei, din respect şi în interesul consumatorului român”, spune Ionuţ Negoi, preşedintele TLDE, potrivit News.ro.

Campania pe care o demara TLDE ar urma să fie finalizată printr-o iniţiativă legislativă, care să fie depusă în Parlament în septembrie, prin care exprimarea preţurilor în euro la abonamentele mobile să fie interzisă, iar operatorii să fie obligaţia să calculeze un preţ fix, în lei.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite