ALDE Tăriceanu şi Constantin, în cărţi pentru Parlament VIDEO

Cum au reacţionat liderii ALDE la aflarea rezultatelor 

Conform exit poll-urilor de la ora 21.00, ALDE ar fi obţinut 6,3 la sută din voturi. Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a menţinut o atitudine rezervată şi a îndemnat la vigilenţă pe parcursul numărătorii voturilor din noaptea de duminică spre luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

În sediul ALDE din şoseaua Kiseleff agitaţia a început puţin înainte de ora 18.00, odată cu sosirea celor doi lideri ai partidului, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin. Iniţial, aceştia s-au baricadat în birourile partidului, însă odată ce au aflat primele informaţii legate de numărătoarea voturilor, cei doi au ieşit să discute , informal, cu presa despre cifrele vehiculate „pe surse” - un 6,5% solid, cifră extrem de aproape de procentele anunţate în exit poll-ul de la ora 21.00.

 
Deşi un partid aflat la primele alegeri, liderii formaţiunii a afişat pe parcursul serii un zâmbet degajat şi aerul unor politicieni cu ştate vechi. În cadrul conferinţei de presă, aceştia s-au arătat rezervaţi cu privire la viitorul alături de PSD şi au îndemnat la atenţie sporită odată cu închiderea secţiilor de votare: „Aş dori să mă înţelegeţi că sunt foarte rezervat în a descrie scenarii de viitor care să ne privească. Vreau să-i rog pe colegii din ţară să fie foarte atenţi la procesul de numărătoare a voturilor şi la redactarea proceselor verbale, în aşa fel încât rezultatele noastre să nu fie afectate de eventualele tentative de fraudare despre care avem anumite informaţii”, a declarat copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.   
 
Potrivit exit-poll-ului IRES, realizat la comanda Digi 24, PSD a câştigat alegerile parlamentare din 2016, cu 45,4% din voturi, şi, teoretic, poate forma majoritatea parlamentară împreună cu ALDE, care ar avea 6,3%, ceea ce înseamnă că o coaliţie PSD-ALDE ar avea, teoretic, peste 50% din voturi.
 
 
Până la ora 21.00, când s-au închis urnele, la alegerile parlamentare 2016 au votat 7.211.639 persoane, conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC). În procente, prezenţa la nivel naţional a fost de 39,49%, cel mai mare procent înregistrându-se în judeţele Olt (47,16%) şi Teleorman (46,29%), în timp ce în Maramureş a fost cea mai mică prezenţă din ţară, de 31,62%. În municipiul Bucureşti s-a înregistrat o prezenţă de 41.61 %.
 
Citeşte şi 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările