ALDE va depune un proiect care vizează Legea lobby-ului. Tăriceanu: Avem tot felul de excese privind traficul de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Arhivă Adevărul
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Arhivă Adevărul

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri, după şedinţa Biroului Politic Executiv, că parlamentarii formaţiunii sale vor depune o propunere legislativă care vizează Legea lobby-ului, astfel încât să nu mai existe „tot felul de excese” pe diferite subiecte şi acuzaţii de trafic de influenţă.

„Al doilea proiect pe care dorim să îl iniţiem, vom face mai întâi o dezbatere cu părţile interesate, este un proiect care cred că este binevenit, legea lobby-ului, pentru că în România, din păcate, avem tot felul de excese pe diferite subiecte, între care, după cum ştiţi, şi traficul de influenţă. Ca să reglementăm lobby-ul şi să nu mai avem procese, acuzaţii de trafic de influenţă trebuie să legiferăm în mod clar, transparent această activitate care există şi este reglementată în toate ţările UE”, a declarat liderul ALDE, potrivit News.ro

Preşedintele Senatului a mai spus că va exista o dezbatere amplă cu toţi actorii instituţionali, urmând ca proiectul să fie perfecţionat. „Vreau să facem o consultare cu actorii instituţionali din mediul privat, asociativ şi sigur că proiectele vor fi discutate împreună, cum se procedează conform legii. E nevoie să dăm un impuls proaspăt, să reluăm chestiunea aceasta. Sunt o serie de probleme care sunt reclamate fie de dumneavoastră, presa, fie de mediul economic şi nu numai. Trebuie să le rezolvăm. Am luat această iniţiativă, o prezint public şi colegii mei se vor angrena, este un grup de lucru care va supune acest proiect dezbaterii publice”, a adăugat Tăriceanu.

Ulterior, după ce i s-a spus că sunt deja două proiecte care vizează legea lobby-ului pe masa deputaţilor jurişti, Călin Popescu Tăriceanu replicat: „Probabil că atunci se vor reactiva iniţiatorii dacă doresc să mai susţină celelalte proiecte, dacă nu, va intra în dezbatere acest proiect”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite