ALDE şi Coaliţia pentru Familie au semnat un protocol pentru susţinerea referendumului privind modificarea Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partidul condus de Calin Popescu-Tăriceanu este cea de-a doua formaţiune care semnează un asemenea protocol cu Coaliţia pentru Familie. FOTO Arhivă Adevărul
Partidul condus de Calin Popescu-Tăriceanu este cea de-a doua formaţiune care semnează un asemenea protocol cu Coaliţia pentru Familie. FOTO Arhivă Adevărul

Coaliţia pentru Familie şi ALDE au încheiat un protocol prin care ALDE se obligă să susţină legea privind organizarea referendumului pe tema definirii familiei în Constituţiei astfel încât plebiscitul să aibă loc în aprilie 2017.

Protocolul a fost semnat, din partea ALDE, de către Călin Popescu-Tăriceanu, iar din partea Coaliţiei pentru Familie, de către Mihai Gheorghiu, preşedintele Comitetului de Iniţiativă.

„Acest demers vine ca urmare a unei iniţiative fără precedent a societăţii civile, semnată de peste trei milioane de cetăţeni cu drept de vot, care solicită  înlocuirea în art. 48, din Constituţia României, a termenului «soţi» cu sintagma «bărbat şi femeie», aşa încât aliniatul 1 al art. 48 să aibă în viitor următoarea formulare: «Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor»”, transmite ALDE, într-un comunicat de presă remis „Adevărul“. 

Prin semnarea acestui protocol, Coaliţia pentru Familie primeşte sprijinul ALDE pentru adoptarea legii de revizuire şi a legii privind organizarea şi desfăşurarea referendumului de revizuire, astfel încât organizarea referendumului să poată avea loc în luna aprilie 2017.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite