Alba-neagra PSD cu Strada

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Epopeea Ordonanţei 13 seamănă izbitor cu „sportul naţional” intitulat alba-negra, exportat cu atât succes de ţiganii români prin Uniunea Europeană. O permanentă tentativă de a prosti Strada, mizând pe o naivitate vecină cu nerozia.

E abrogată prin Ordonanţa 14, dar există în continuare în circuitul legislativ. Şi dacă cineva reuşeşte să anuleze OUG 14 la Curtea Constituţională în baza vreunei chichiţe legislative, mult hulita OUG 13 apare ca prin minune în vigoare pentru a-şi face efectul mult visat de păpuşarii care manipulează paharele jocului sub ochii hipnotizaţi ai societăţii.

Ca să fie paralela completă, miza e aceeaşi. La alba-neagra sunt banii din buzunarele trecătorilor creduli, la OUG 13 sunt fondurile din buzunarul comun al taxelor şi impozitelor pe care românii le achită.

Pentru că degeaba încearcă PSD+ALDE să ne convingă că protestul e inutil sau alimentat politic. Strada a arătat clar că ştie faţă de ce protestează şi că legalizarea furtului în limita a 200.000 de lei, dezincriminarea abuzului în serviciu sau mai ştiu eu ce alte „imunităţi” pentru corupţi nu mai sunt tolerate de o populaţie care s-a săturat să fie furată şi minţită.

Ca şi ţiganul care învârte în continuare paharele, nici politicienii nu se lasă. PSD-işti de frunte ies în fiecare zi cu noi jumătăţi de adevăr. „Abuzul în serviciu este dezincriminat”, declară ritos tot soiul de Şerbani Nicolae pe unde pot, în ciuda faptului că decizia CCR invocată nu a făcut decât să nuanţeze condiţiile în care Legea apreciază că o persoană a comis acest tip de ilegalitate. Acelaşi Şerban Nicolae care zilele trecute aprecia că ar fi nedrept ca deţinuţii ce urmează să fie eliberaţi în virtutea Legii Graţierii să fie obligaţi ca în termen de un an să înapoieze banii furaţi, sub ameninţarea reîncarcerării.

Nu trece zi ca vreun Codrin Ştefănescu să nu iasă public cu noi încercări de a masca intenţia deja străvezie a actualei coaliţii, de a şterge răbojul de acte de corupţie adunat în ultimii ani şi de a securiza viitoare abuzuri.

Ceea ce nu pricep guvernanţii, din bula de şmecherie şi dispreţ faţă de "prostime" în care trăiesc, este că Strada nu mai poate fi „aburită”. Că tocmai această atitudine a lor, de la legiferarea pe ascuns până la chiţibuşăriile legislative, le-a consumat orice dram de încredere de care s-au bucurat vreodată. Orice credit. Şi, spre ghinionul lor, românii au fost primele victime ale escrocheriei alba-neagra, deci cei mai experimentaţi în a-i „mirosi” pe golănaşii care o practică.

P.S. Mă întreb, sincer, dacă în PSD mai sunt oameni capabili să evalueze consecinţele unei eventuale impuneri, pe uşa din dos, a prevederilor contestate din OUG 13. Şi mi-e teamă şi de răspunsul la această întrebare şi de consecinţe în sine.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite