Ajutoarele financiare date la naşterea copiilor şi la prima căsătorie, anulate de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mamele vor putea şti ce înseamnă gânguritul copilului
Mamele vor putea şti ce înseamnă gânguritul copilului

Guvernul va anula ajutorul financar de 230 lei care se acordă mamelor la naşterea copilului, precum şi alocaţia de 200 euro destinată tinerilor aflaţi la prima căsătorie, prevede un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru reducerea cheltuielilor sociale aflat în stadiu de elaborare.

Potrivit aceluiaşi proiect de act normativ, în 2010, nu vor mai fi acordate nici ajutoare de urgenţă familiilor sau persoanelor aflate în situaţii de necesitate datorate calamităţilor naturale, incendiilor ori accidentelor şi nici ajutoarele financiare care pot fi alocate prin Fondul naţional de solidaritate.anulează ajutorul financiar pentru mame la naşterea copilului şi tineri la prima căsătorie.

Ajutoarele se vor mai putea solicita până la sfârşitul lunii octombrie doar pentru naşterile şi căsătoriile înregistrate până la 1 iunie, apoi se vor prescrie.

În prezent, mamele au dreptul la o alocaţie de 230 lei pentru fiecare dintre primii patru copii născuţi vii, iar tinerii căsătoriţi primesc o alocaţie de 200 euro din partea statului, dacă se află la prima căsătorie, transmite Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite