Aglomeraţie de candidaţi pentru fotoliul de primar al Sectorului 5. Ultimul pretendent, Octavian Berceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Berceanu, cunoscut mai ales pentru activismul civic, ar vrea să candideze pentru Primăria Sectorului 5 FOTO Arhivă Octavian Berceanu
Octavian Berceanu, cunoscut mai ales pentru activismul civic, ar vrea să candideze pentru Primăria Sectorului 5 FOTO Arhivă Octavian Berceanu

Octavian Berceanu este al doilea politician care anunţă că ar vrea să candideze pentru funcţia de primar al Sectorului 5, după ce Cristian Popescu Piedone a fost trimis la închisoare pentru patru ani. Public, doar deputatul Vlad Popescu Piedone (PPU) a anunţat că vrea să candideze, însă se încălzesc pentru competiţie şi alţi doi foşti pretendenţi la această funcţie, din PSD şi USR.

Într-un mesaj în care a trimis săgeţi către colegii săi din Bucureşti, Octavian Berceanu, fost şef al Gardei de Mediu, a anunţat că ar vrea să candideze pentru fotoliul de primar la Sectorul 5.

„Lupt să-l întrec la voturi pe deputatul de Suceava. Hai şi tu! Esti din S 5? Oamenii se întreabă cine va candida pentru pozitia de primar al sectorului 5 (...) In 2020, cu votul intern al colegilor USR PLUS, blocaţi ermetic in doua tabere, nu am fost votat intern nici măcar pe o poziţie eligibilă pentru consilier local la S6, pentru că meritocraţia moare când e vorba de interes personal, cum de altfel se întâmplă de 30 de ani încoace”, a scris pe Facebook Berceanu. 

Singurul contracandidat care şi-au anunţat public intrarea în cursă este Vlad Popescu Piedone, fiul fostului primar, în prezent deputat PPU, afiliat PSD. 

Însă în spatele uşilor închise, şi Daniel Florea, fost primar al Sectorului 5 în mandatul 2016-2020, i-a anunţat pe colegii din PSD că vrea să candideze, potrivit informaţiilor „Adevărul”. 

Şi la USR ar fi dorită o trimitere în cursa pentru fotoliul de primar a lui Alexandru Dimitriu, fost secretar la Justiţie, dar şi fost competitor pentru funcţia locală în septembrie 2020. Dimitriu face parte din grupul PLUS din cadrul USR.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite