AEP anunţă că a fost constituit BEC pentru alegerile locale din 27 septembrie

AEP anunţă că a fost constituit BEC pentru alegerile locale din 27 septembrie

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că sâmbătă a fost constituit Biroul Electoral Central pentru alegerea locale din 27 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

BEC va fi compus din preşedintele AEP Constantin-Florin Mituleţu-Buică şi vicepreşedinţii instituţiei, Zsombor Vajda şi Marian Muhuleţ, cu reprezentanţii partidelor politice care au ca membri cel puţin 7 senatori sau 10 deputaţi sau care au obţinut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior, precum şi cu reprezentantul grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

„Procesul-verbal încheiat cu ocazia constituirii Biroului Electoral Central pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din anul 2020 poate fi consultat pe pagina de Internet a Biroului Electoral Central http://locale2020.bec.ro”, arată un comunicat de presă emis sâmbătă de către AEP.
La şedinţa BEC de sâmbătă a fost adoptată Hotărârea nr. 1/01.08.2020 privind termenele prevăzute de Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor publice locale, pentru modificrea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, pentru alegerile locale din anul 2020, mai transmite sursa citată.
 
Perioada electorală aferentă alegerilor locale din 27 septembrie a început pe 29 iulie. Campania electorală începe din 28 august.
AEP a  anunţat principalele repere calendaristice ale acestei perioade:
- 2 august - constituirea Biroului Electoral Central;
 
- 7 – 11 august: perioada de înregistrare a alianţelor electorale;
 
- 7 – 18 august - perioda de depunere a candidaturilor;
 
- 8 august – constituirea birourilor electorale de circumscripţie;
 
- 24 august – rămânerea definitivă a candidaturilor;
 
- 22 septembrie – tipărirea buletinelor de vot;
 
- 22 septembrie - desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora, prin tragere la sorţi computerizată;
 
- 26 septembrie, ora 7:00 – încheierea campaniei electorale;
 
- 27 septembrie, ora 7:00 – începerea votării;
 
- 27 septembrie, ora 21:00 – încheierea votării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: