Adriean Videanu: „Va trebui să corectăm legea electorală şi nu să facem speculaţii pe atribuirea mandatelor“

Adriean Videanu: „Va trebui să corectăm legea electorală şi nu să facem speculaţii pe atribuirea mandatelor“

Adriean Videanu FOTO Adevărul

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deşi legea electorală are lacune, partidele politice nu au dreptul să se implice în procesul de atribuire a mandatelor.

Ştiri pe aceeaşi temă


„Legea este proastă şi am spus-o cu mult înaintea alegerilor. Constatăm că la redistribuirea mandatelor nu se respectă total voinţa poporului. Cu alte cuvinte va trebui să corectăm legea electorală şi nu să facem speculaţii pe atribuirea mabdatelor. Niciun partid din România nu se poate implica în avantajarea sau dezavantajarea unui candidat. Este matematică pură şi orice speculaţie pe acest subiect vreau să o resping categoric“, a precizat Videanu.

Liderul democrat-liberal a infirmat zvonul potrivit căruia o parte din candidaţii ARD care au câştigat un mandat de parlamentar ar negocia cu tabăra adversă.

Se vehiculează, că 47 de parlamentari PDL şi PPDD negociază cu USL.

„Când doreşti să ai majorităţi ca în Coreea de Nord, te vei manifesta ca atare. Opozitia este necesară într-o democraţie pentru a corecta derapajele necesare. Opoziţia trebuie să suficient de puternică“, a mai precizat Videanu.

În altă ordine de idei, Adrian Videanu a spus că, în această legislatură, parlamentarii ARD se vor constitui într-o opoziţie dură care, printre altele, va semnala derapajele.

„Vom monitoriza activitatea parlamentară şi vom amenda orice derapaj de la statul de drept, de la atacurile asupra justitţiei“, a mai spus liderul PDL.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările