Adriean Videanu (PDL) cere demisia guvernului Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriean Videanu, fostul ministrul al economiei şi preşedintele PDL Bucureşti
Adriean Videanu, fostul ministrul al economiei şi preşedintele PDL Bucureşti

Dan Diaconescu nu a semnat contractul pentru privatizarea Oltchim, ceea ce a declanşat un şir de acuzaţii în plan politic. Premierul Victor POnta susţine că există o înţelegere politică între PDL şi Dan Diaconescu. În replică, democrat-liberalii afirmă că vina aparţine Guvernului şi cer demisia lui Victor Ponta.

UPDATE 14.00 Premierul Ponta a declarat luni că privatizarea Oltchim se va relua anul viitor, iar până atunci trebuie găsit un investitor serios.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la PSD, că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor, el spunând că, după ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar, statul va aproba un plan de măsuri pentru combinat.

Contractul dintre OPSPI şi Dan Diaconescu privind privatizarea Oltchim nu a fost semnat luni, Diaconescu acuzând că din acord lipsesc clauze, prevederi şi anexe şi că documentul avansat de OPSPI este diferit faţă de forma contractului anunţată o dată cu caietul de sarcini.

Imediat, premierul Victor Ponta a declarat că Adriean Videanu, despre care a spus că este "hoţul hoţilor", încearcă, în înţelegere politică cu Dan Diaconescu, să acopere fraudele făcute de PDL la Oltchim.

"După cum vedeţi, trebuie să reparăm noi toate hoţiile şi toate relele făcute de către PDL: cea mai mare hoţie, ani de zile de căpuşare a Oltchimului de către firmele PDL, sute de milioane de Euro din bani publici băgaţi de hoţul hoţilor, domnul Videanu. Aţi văzut că cu o zi înainte de licitaţie domnul Videanu şi cu domnul Roibu aranjau cum să facă lucurile la Oltchim şi, bineînţeles, în înţelegere politică cu Dan Diaconescu, pentru a încerca să acopere urmele fraudelor uriaşe făcute de PDL la Oltchim", a spus Ponta la începutul reuniunii PSD.

Democrat-liberalul l-a acuzat caracterizat pe Victor Ponta drept „ mitoman național“, l-a asemănat cu personajul Bulă și i-a cerut demisia.

"Nu cunosc condiţiile ofertei domnului Dan Diaconescu. Nu sunt publice. Eu nici nu-l acuz. Omul nu are din punctul meu de vedere nicio vină. El s-a raportat probabil la un caiet de sarcini. Atât timp cât a acceptat oferta, înseamnă că el a răspuns unui caiet de sarcini. Cel care este vinovat este cel care a întocmit strategia, cel care a aprobat strategia, şi anume Guvernul României şi cel care a făcut caietul de sarcini", a precizat Videanu înainte de şedinţa BPN al PDL.

În opinia lui Videanu, "prin incompetenţă" guvernul Ponta "nu a făcut nimic altceva decât să pună pe butuci Oltchim".

"Nu cei ce au ofertat sunt vinovaţi, ci mascarada pe care a făcut-o Guvernul României", a apreciat Adriean Videanu.

El a spus că Guvernul Ponta este "responsabil în ansamblu", arătând că procedura de privatizare o aprobă guvernul prin memorandum, iar caietul de sarcini trebuie să-l facă OPSPI.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite