Adriana Săftoiu: Nu este suficient să-i dai jos pe Emil Boc şi Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Adriana Săftoiu a declarat, vineri, la RFI, că din experienţa celor 20 de ani, alianţelele politice nu au funcţionat foarte bine şi că nu este suficient să-i dai jos pe Emil Boc şi Traian Băsescu.

"În ce măsură, timp de 20 de ani, alianţele făcute doar cu un scop de a da pe cineva jos au avut eficienţă? Şi dacă ne uităm cu atenţie la cei 20 de ani, se pare că alianţele nu au funcţionat foarte bine, cel puţin în folosul cetăţenilor", a explicat Adriana Săftoiu.

În plus, deputatul consideră că actuala guvernare ar merita din plin o sancţiune, dar că trebuie să vii cu ceva în loc. "Doar a-l schimba pe Boc sau pe Traian Băsescu nu e suficient. Sigur că da, guvernarea Boc şi-ar merita din plin o sancţiune şi să renunţe, să zic aşa, la guvernare. Dar în momentul în care eu mă duc în faţa electoratului, în afara faptului că-i spun că vreau să-i dau jos pe Boc şi pe Băsescu, ce alte lucruri îi mai spun? Sunt lucruri generale, pe care le poate spune absolut orice partid: creşterea nivelului de trai, siguranţa cetăţeanului, justiţie independentă, modernizarea statului sunt principii foarte generale şi toată lumea e de acord cu ele", a declarat Săftoiu, la RFI.

Cât despre alianţele PNL-ului, Adriana Săftoiu consideră că partidul ar fi trebuit să rămână "pe dreapta" şi să transmită mai mult decât "Jos Boc!", "Jos Traian Băsescu!"

"M-am opus şi mi-am exprimat opinia faţă de actuala alianţă PNL-PC. Au fost colegi care au avut rezerve, dar până la urmă acesta este jocul democratic într-un partid. Majoritatea a decis pentru această alianţă. vom vedea ce se întâmplă şi cu alianţa PNL- PC şi PSD.

S-ar putea să provocăm o dezamăgire-n rândul electoratului, să spună că nu suntem chiar de dreapta, să ne aşteptăm ca PDL să profite - ceea ce şi face deja - de aceste alianţe şi să ne aşeze insistent pe partea stângă şi nu cred că acolo ar trebui să ne fie locul", afirmă deputatul liberal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite