Adriana Săftoiu va candida pentru un mandat de senator în colegiul lăsat liber de Victor Ciorbea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriana S[ftoiu FOTO Marian Iliescu
Adriana S[ftoiu FOTO Marian Iliescu

Purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, va candida pentru locul de senator lăsat liber de Victor Ciorbea, care a fost ales, recent, în funcţia de Avocat al poporului. De asemenea, europarlamentarul PDL Petru Luhan va candida în colegiul lăsat vacant de Dan Voiculescu.

„În colegiul 7 candidăm cu Adriana Saftoiu, care avem convingerea că va câştiga colegiul, ţinand cont de calităţile sale şi de buna-credinţă în rîndul bucureştenilor, şi în colegiul 8 cu domnul Petru Luhan, care, la fel, avem convingerea că se va comporta în aşa fel încât să câştige colegiul", a declarat, luni, liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga.

În ianuarie 2012, Adriana Săftoiu, în calitate de deputat PNL, şi-a dat demisia din Parlament, declarând că decizia sa este un act individual de vointa si nu o cerinta a partidului. Iată cum îşi motiva Săftoiu decizia radicală: „Sunt parlamentarul care nu a trişat cu penibila condică de prezenţa, care nu şi-a dat cartela altor colegi sau alte giumbuşlucuri. Am reuşit, de multe ori să nu ne ridicăm la a fi «elita clasei politice». Am încercat să susţin orice propunere bună, indiferent cine a iniţiat-o. Au venit propuneri din partea PDL-ului, unele bune, altele cumplit de rele, dar nu mi-a păsat culoarea politică",  declara deputatul PNL.

După demisie, Săftoiu a spus că a intrat în Parlament extrem de încrezătoare şi pleacă cu multă amărăciune.

Întrebată despre declaraţia făcută în 2012 când a spus că nu va mai candida dacă nu se schimbă politica de cadre, Adriana Săftoiu a răspuns că în cazul PDL decmocrat-liberalii şi-au schimbat politica de cadre.

Colegiul lui Voiculescu, cel mai disputat

Lupta acerbă se va duce însă în colegiul lăsat liber de Dan Voiculescu. Petru Luhan are contracandidaţi cu greutate. PSD-UNPR-PC va încerca să câştige colegiul aruncându-l în luptă pe fostul tenismen Ilie Năstase, susţinut şi de primarul de la Sectorul 4, Cristian Popescu Piedone, iar PMP mizează pe fosta campioană Ruxandra Dragomir. 

Citeşte şi:

Este oficial. Fostul tenismen Ilie Năstase candidează pentru un post de senator

Fostul tenismen Ilie Năstase a fost anunţat oficial, miercuri, de PC drept candidat la alegerile parlamentare parţiale, din 25 mai. Biroul Executiv al PC a validat, la şedinţa de miercuri, propunerea ca Ilie Năstase să candideze pentru Senat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite