Adriana Săftoiu: „Antonescu conduce autoritar partidul, nicidecum democratic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriana Săftoiu a fost exclusă din PNL în luna decembrie 2012 FOTO Adevărul
Adriana Săftoiu a fost exclusă din PNL în luna decembrie 2012 FOTO Adevărul

Fostul parlamentar PNL Adriana Săftoiu a catalogat atitudinea lui Crin Antonescu drept autoritară, „nicidecum democratică”, susţinând că, încă de când a devenit preşedinte, liderul liberal a încercat să-i elimine pe cei care l-au ajutat.

„Domnul Antonescu îşi consolidează autoritatea în partid. E un moment oportun. Nu e nici original, nici inventiv, pe fond copiază instrumentele conducerii autoritare. Primul lucru pe care l-a făcut când a devenit preşedinte a fost să îi elimine pe cei care l-au ajutat - de exemplu, Ludovic Orban -, apoi să-i izoleze pe acei care i-ar pune în discuţie autoritatea, pentru ca în final să îi excludă. Este o conducere autoritaristă, nicidecum democratică. Genul ăsta de alegere «ori eu, ori Chiliman» a început în 2010 , când a pus aceeaşi problemă «dacă nu sunteţi de acord, eu plec». Genul ăsta «îmi iau jucăriile şi plec» pare să funcţioneze în PNL", a comentat Adriana Săftoiu, luni, într-o intervenţie la Realitatea TV.

Declaraţiile Adrianei Săftoiu vin pe fondul unor certuri iscate între Crin Antonescu şi Andrei Chiliman. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu este loc în partid pentru el şi pentru Andrei Chiliman în acelaşi timp, iar Congresul trebuie să decidă între el şi primarul Sectorului 1.

„Nu se poate însă ca, după ce vom avea un Congres, să rămânem în acelaşi partid şi eu, şi domnul Chiliman. Din două una. Fie Congresul socoteşte că toată conducerea PNL, în frunte cu mine, a transformat un partid pro-occidental de 20 de ani într-un partid ex-sovietic şi atunci, evident, plec eu, fie domnul Chiliman este un om care loveşte, în mod trădător, în acest partid şi atunci nu mai are domnia sa ce mai căuta”, a declarat Chiliman, luni, la sfârşitul şedinţei Biroului Politic Central al PNL.

Între Adriana Săftoiu şi Crin Antonescu au existat şicane în ultima perioadă care au chiar la excluderea acesteia din partid la sfârşitul lunii decembrie.

„Am aflat despre această excludere de la televizor şi nu-mi rămâne decât să constat că e mai rău decât dacă aş fi fost membru al Partidului Comunist, unde acolo înţeleg că totuşi te chemau în şedinţa în care erai exlcus măcar să te înfiereze de faţă cu oamenii muncii şi să mimeze cât decât democraţia, lăsându-te, vezi Doamne, să spui ceva în apărarea ta", a declarat Săftoiu, pentru Mediafax, în ziua în care a fost exclusă din organizaţia PNL Prahova.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite