Adrian Severin, la "judecata" PSD: Îmi dau demisia. Nu vă voi lăsa să fiţi plutonul de execuţie al partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Severin a declarat că scuteşte organizaţia PSD Bucureşti, din care face parte, de un sentiment de vinovăţie sau de implicare în dispute electorale, aşa că şi-a rugat colegii să îi accepte, "în mod oficial" demisia din partid. El a subliniat că este o "demisie statutară".

"Nu vă voi lăsa să fiţi plutonul de execuţie al partidului", a spus Adrian Severin.

"Mulţi m-au întrebat dacă voi veni azi aici, vreau să vă spun că aceasta a fost singura mea dorinţă, deoarece nimic nu poate fi mai important decât să fii alături de colegii şi prietenii tăi atunci când ai luat decizia de a te lupta pentru a-ţi demonstra nevinovăţia", a explicat Adrian Severin.

"Ceea ce ne leagă nu este dorinţa de a împărţi ciolane, ci dorinţa de a oferi un viitor mai bun compatrioţilor", a subliniat el. 

Deşi a atras atenţia că "justiţia nu se face la televizor", este "curios" că el a fost găsit vinovat "fără să se fi formultat vreo acuză" clară la adresa sa.

"Da, am avut şi voi avea expertiză şi da, am primit remuneraţie pentru serviciile profesionale. Tot ceea ce am adunat, am adunat din servicii profesionale pe care le-am prestat la vedere. Ca europarlamentar nu am făcut nimic care să îmi aducă venituri în plus faţă de remuneraţia mea de parlamentar", a mai spus Adrian Severin.

El a făcut apoi apel la solidaritate, deoarece în PSD e vorba de o "echipă bazată pe un ideal comun", şi este o "datorie sfântă" ca membrii partidului să fie alături de cei care sunt victime ale "dezinformării". Deşi a spus că nu acuză presa, el a subliniat că a existat manipulare şi că aşteaptă o anchetă care să prezinte doar date reale.

Înainte de a anunţa dacă îşi dă sau nu demisia din PSD, europarlamentarul Adrian Severin a fost numit prieten şi coleg de preşedintele organizaţiei, Marian Vanghelie care i-a urat "La mulţi ani!" în aplauzele asistenţei.

Potrivit lui Marian Vanghelie, despărţirea de Adrian Severin va fi una "pentru o perioadă scurtă", pentru că el va reuşi să îşi dovedească nevinovăţia, chiar şi în faţa acelora care din cauza faptului că l-au considerat un "individ incomod", n-au ezitat să îl acuze atât în ţară, cât şi în Parlamentul European.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat astăzi că dacă europarlamentarul Adrian Severin nu îşi va prezenta demisia, va fi exclus.

În legătură cu faptul că Adrian Severin va pleca, de voie sau de nevoie, din PSD, chiar în ziua în care împlineşte 57 de ani, Victor Ponta a explicat că nu ştia,  în momentul în care s-a făcut concovarea, de această potrivire.

Mai citeşte şi:

Adrian Severin, ultima zi în PSD

"Cred că decizia cea mai corectă pentru domnia sa şi pentru partid ar fi să evite acest moment al excluderii, neplăcut pentru ambele părţi", a spus Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite