Adrian Oros demisionează din funcţia de ministru al Agriculturii. „Pentru Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook
Foto Facebook

Adrian Oros a anunţat că îşi va depune astăzi demisia din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Acesta spune că pentru premierul Florin Cîţu industria alimentară nu este o prioritate, tocmai din acest motiv „nu există suficientă determinare, pentru eradicarea activităţii samsarilor, a vânătorilor de subvenţii şi a pieţei negre care afectează fermierii corecţi”.

Ministrul subliniază că un alt exemplu al indiferenţei premierului pentru agricultură îl reprezintă „Bugetul MADR pentru anul 2021” care este „60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.”

Totodată, Adrian Oros precizează că PNRR nu cuprinde „nici un proiect major pentru agricultură. Asta deşi în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conţinea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigaţii, desecare/drenaj şi sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro.”

„Era un proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Reţeaua de depozitare, procesare si distribuţie a produselor româneşti, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR.” spune ministrul pe pagina sa de Facebook.

Adrian Oros mulţumeşte persoanelor care l-au susţinut şi cu, care a colaborat atât la elaborarea Programului de tranziţie, la viitorul Program Naţional Strategic, dar si în activitatea curentă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite