Adrian Năstase:Lumina de la miezul nopţii este semnul că suferinţa a rămas în urmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase FOTO: Arhiva Adevărul
Adrian Năstase FOTO: Arhiva Adevărul

Fostul premier Adrian Năstase a scris, sâmbătă, pe blog, cu câteva ore înainte de Înviere, că lumina pe care creştinii o primesc la miezul nopţii este semnul că suferinţa a rămas în urmă.

Fostul premier a mai scris că în ultima vreme a citit mai multe cărţi, printre care şi “Patimile şi moartea lui Iisus”, şi că s-a oprit mai mult asupra ucenicului Iuda, subliniind că, din păcate, evenimentele vieţii sunt irepetabile.

“M-am oprit mai mult asupra ucenicului Iuda (citisem, mai demult, şi o carte interesantă despre el, ”re-evaluat”). Remuşcarea lui este tardivă. Ea nu mai poate schimba istoria. ”Greşit-am de am vândut sânge nevinovat”  spune el arhiereilor atunci când află că Iisus a fost condamnat la moarte, aruncă arginţii în templu şi se spânzura. Din păcate, evenimentele vieţii sunt irepetabile”, a scris Năstase pe blog.

Fostul premier mai precizează că recitind Patimile lui Iisus şi-a reamintit şi pasajele din cartea lui Bulgakov, Maestrul şi Margareta, şi că fiecare dintre noi îşi înfăţişează, probabil, personajele acelor întâmplări – Iuda, Caiafa, Ana, Pilat, Irod, Petru – sub diferite  înfăţişări.

”Iată, mâna vânzătorului cu Mine este la masă”, a spus Iisus la cina de taină ucenicilor săi. ”Pe care-l voi săruta, acela este, prindeţi-l şi-l duceţi cu paza” le-a zis Iuda, în grădina Ghetsimani, oştenilor aduşi să-l prindă pe Iisus”, a citat fostul premier, subliniind că i-a rămas în minte răspunsul lui Iisus. ”M-aţi prins. Dar acum vi-i vremea, când stăpâneşte întunericul în toată puterea lui”.

Fostul premier a precizat că se află la casa de la Cornu şi că a pregătit grădina pentru primăvară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite