Adrian Năstase n-a înţeles nici acum cine l-a trimis la închisoare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Domnul Adrian Năstase consideră că este victima politică a dictatorului Traian Băsescu, aceasta fiind explicaţia condamnării sale în dosarele „Trofeul Calităţii” şi „Zambaccian”.

Totuşi, în clipele de meditaţie care ar trebui să premeargă măcar postărilor domniei sale pe blog, poate ar fi necesar să se gândească la câteva aspecte esenţiale.

Victor Ciutacu a postat transcrierea unei convorbiri pe care ar fi avut-o cu fostul premier, în care Adrian Năstase explică de ce nu l-a săltat pe Traian Băsescu în momentul în care l-a avut la mână.

 Victor Ciutacu:  L-ai avut în mână pe Traian. Făceai un semn şi-l luau de pe stradă în Dosarul Flota
Adrian Năstase: Aşa e, dar mai bine că n-am făcut-o. Era un precedent periculos. Doar nu ne apucam să ne ridicăm unii pe alţii.
V.C.: O să te ridice el pe tine
A.N.:  Cred că exagerezi, Victor. Eu zic că am făcut bine că am oprit povestea aia. Există, totuşi, nişte limite. Ne batem politic, ne înjurăm, dar nu ne arestăm
V.C.:Să dea Dumnezeu să fiu eu prăpăstios şi să ai tu dreptate
A.N.:  O să vezi…

Dacă această discuţie a avut loc şi s-a purtat în aceşti termeni, lucrurile sunt extrem de grave. Înseamnă că Adrian Năstase putea decide prin propria voinţă arestarea unor oameni, ceea ce este  normal pentru monarhiile abolutiste ale Evului Mediu, dar este total împotriva principiilor drepturilor omului şi ale minimei democraţii. Încă odată, dacă aşa au stat lucrurile şi Adrian Năstase dispunea de puteri discreţionare, el însuşi este cel care s-a băgat la închisoare. Pentru că, punând Justiţia la cheremul celui mai important om în stat, cel care avea să-i urmeze avea să  dispună  la rândul său de aceste puteri conform propriilor interese. E drept că Adrian Năstase era pe deplin încrezător că va câştiga alegerile prezidenţiale în 2004.

Iată, că lucrurile au stat altfel. Şi atunci, în această ipoteză, cel care a venit a avut la dispoziţie mecanismele prin care a ordonat persecutarea şi trimiterea lui Adrian Năstase la închisoare. Cea mai bună garanţie pentru Adrian Năstase, ca dealtfel pentru toţi cetăţenii acestei ţări, ar fi fost să lase o Justiţie puternică şi independentă. Atunci, Traian Băsescu ar fi avut mult mai puţine posibilităţi să persecute un om nevinovat, numai ca să se răzbune politic. Adrian Năstase ar trebui să nege vehement ceea ce a postat Victor Ciutacu. Altfel, îşi merită soarta.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite