Adrian Năstase îşi cere pensia specială înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase FOTO Adrian Năstase / Facebook
Adrian Năstase FOTO Adrian Năstase / Facebook

Fostul premier Adrian Năstase îşi cere pensia specială înapoi, în instanţă. El a dat statul în judecată, alături de alţi 400 de foşti parlamentari care vor să îşi recupereze indemnizaţiile, iar procesul său este printre primele în acest caz, scrie Realitatea Plus.

Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate anul acesta, în februarie, după ce plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi a Senatului a votat pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Forma adoptată de formaţiunile din legislativ a fost cea înaintată de PSD. 357 de voturi au fost înregistrare „pentru”, privind eliminarea pensiilor speciale, UDMR fiind singura formaţiune care nu a vrut să voteze.

De atunci, peste 400 de foşti parlamentari au apelat la instanţa de judecată pentru a-şi recupera pensiile speciale.

Situaţia a provocat şi neînţelegeri în partidele aflate la putere. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, l-a criticat pe vicepreşedintele partidului, Victor Paul Dobre, spunând că el „s-a situat în afara deciziilor partidului, în momentul în care a contestat în justiţie eliminarea pensiilor speciale”.

În cazul lui Adrian Năstase, reprezentanţii Camerei Deputaţilor, partea pârâtă în acest caz, au cerut ca procesul să fie mutat la Curtea de Apel Bucureşti, pe motiv că Secţia pentru litigii de muncă de la Tribunalul Capitalei nu ar fi competentă să soluţioneze această cauză. În schimb, avocatul lui Adrian Năstase a invocat o practică a Înaltei Curţi şi a spus că fiind vorba de drepturi la pensie, atunci litigiul de muncă poate fi soluţionat de magistraţii de la Tribunalul Bucureşti, scrie Realitatea Plus.

Săptămâna viitoare, tot la Tribunalul Bucureşti, zeci de foşti parlamentari români au termene în astfel de procese. Printre ei se numără Vasile Blaga, Victor Boştinaru, Adrian Severin sau Călin Popescu Tăriceanu, mai scrie sursa citată.

Citeşte şi:

Bacalbaşa vrea pensia specială înapoi. Cum justifică fostul deputat PSD atacarea în instanţă a legii care taie pensiile foştilor aleşi: Are caracter abuziv!

Anghel Iordănescu îşi vrea pensia de nabab înapoi. Fostul selecţioner a dat în judecată Parlamentul României

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite