Adrian Năstase intervine în campanie: Mergeţi să votaţi pentru mine! Votaţi Gabriela Firea şi candidaţii PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Adrian Năstase, condamnat definitiv la închisoare cu executare, a lansat un apel către români de a vota candidaţii PSD, dar mai ales pe Gabriela Firea la Primăria Capitalei.

„Ştiu că unii si-ar dori să nu mai particip la viata politică românească. Imi este imposibil. Dacă nici măcar ambasadorul american nu se poate abţine…Pe Gabriela Firea o ştiu de multă vreme. Imi amintesc, între altele, că în 2004 chiar a moderat o emisiune de televiziune din campania prezidenţială.  Am participat si la multe din emisiunile ei de la Antena 3. Am urmărit evoluţia sa din ultimii ani si m-a convins  profesionalismul eişsi tenecitatea ei. Sunt convins că va fi un primar cu viziune si, in acelasi timp, atent la problemele sociale şi ale mediului de afaceri. Are multe calităţi de om politic – este calmă, argumentează cu metodă, ştie să utilizeze ironia. Cum aţi putea să-l preferaţi pe Predoiu? Un candidat care nu reuşeşte, de luni de zile, să arunce prosopul si să părăsească o bătălie în care a tot incercat să-i arunce pe alţii“, a scris Adrian Năstase, pe blogul său personal.

Fostul premier şi preşedinte al PSD îşi exprimă regretul că nu poate vota la alegerile de duminică, ca urmare a sentinţei de condamnare, dar că îi roagă pe români să voteze în locul său. „Pe de altă parte, nu ar trebui să permiteţi fragmentarea puterii in Bucuresti. Optiunea voastră trebuie să formeze o echipă  social-democrată a consilierilor, primarilor de sector şi a primarului general. La fel şi în ţară. Mergeţi să votaţi pentru mine. Sistemul construit de Băsescu mi-a interzis să aleg sau să fiu ales. Voi puteţi să răzbunati această nedreptate. Scrieţi-mi duminică după ce iesiţi de la vot“, a mai spus Năstase.

Fostul premier a primit 4 ani de închisoare cu executare în dosarul "Zambaccian", pentru şantaj şi luare de mită, hotărâre definitivă pronunţată de ICCJ în 06.01.2014 (dosar 1919/1/2013) şi alţi doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", pentru folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, hotărâre definitivă pronunţată de ICCJ în 20.06.2012 (dosar 2470/1/2012).

Cele două condamnări au fost contopite, rezultând o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni închisoare. Adrian Năstase a executat efectiv 500 zile de pedeapsă, respectiv 228 zile din pedeapsa primită în dosarul "Zambaccian" şi 272 zile din condamnarea dispusă în "Trofeul calităţii". La acestea s-au adăugat 105 zile considerate executate ca urmare a muncii prestate, respectiv elaborarea unor lucrări ştiinţifice. Astfel, s-a considerat că Adrian Năstase a executat 605 zile din pedeapsă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite