Adrian Năstase îndeamnă PSD să încalce legea pentru a-l pune Dragnea premier: Vocea poporului trebuie să prevaleze peste orice chestiune de ordin juridic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier şi preşedinte al PSD, Adrian Năstase, îi îndeamnă pe social-democraţi să ignore legea adoptată de Guvernul condus de el, care îi interzice lui Liviu Dragnea să fie premier, şi să-l propună pe liderul PSD pentru funcţia de premier, bazându-se pe votul popular de la scrutinul parlamentar de duminică.

„Reprezentanţii PSD ar trebui să vină cu o propunere care să fie foarte clară, foarte bine justificată prin votul, care a avut loc duminică, şi anume Liviu Dragnea. Decizia a fost luată de popor. Până la urmă, vocea poporului s-a auzit. Eu cred că ea trebuie să prevaleze peste orice chestiune de ordin juridic. Sigur că putem să discutăm despre circumstanţele din 2001, despre felul în care poate fi interpretat textul respectiv, dar eu cred că, până la urmă, votul de duminică a fost un fel de recurs în faţa poporului, în ceea ce priveşte dosarul „Referendumului”, iar alegătorii au hotărât că Dragnea este nevinovat şi că el trebuie să conducă de fapt la realizarea unui program de guvernare, care să schimbe situaţia actuală“, a spus fostul premier Adrian Năstase, la Antena 3. 

Fostul şef al Guvernului spune că voinţa populară este mai importantă decât o lege în vigoare. „Legile, în general, fotografiază o anumită realitate, anumite abordări. Aşa erau lucrurile atunci. Au trecut 16 ani. Orice lege poate fi modificată. Putem să stabilim că premierul va trebui să aibă mustaţă, de exemplu. Putem să introducem în legea privind Guvernul. Deci, din acest punct de vedere eu cred că este important să nu mergem înapoi în timp, ci să mergem doar în urmă cu o săptămână şi să luăm, efectiv, votul care a avut loc”, a mai spus Adrian Năstase, la Antena3.

Pe fondul aspiraţiilor de aderare la Uniunea Europeană, România s-a angajat, la începutul anilor 2000, într-un proces de revizuire a legislaţiei care să fie nemiloasă cu demnitarii care au probleme penale. Una din legile care au suferit modificări drastice a fost legea de funcţionare şi organizare a Guvernului, care astăzi îi dă mari bătăi de cap lui Liviu Dragnea. Legea a fost adoptată în 2001, când la Palatul Victoria era instalat Guvernul Adrian Năstase, iar în Parlament PSD se bucura de o majoritate confortabilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite