Adrian Năstase, despre slaba pregătire a miniştrilor: Dacă iei oameni din carnetul de telefon să-i pui în anumite locuri, calitatea guvernării scade

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier Adrian Năstase. FOTO Eduard Enea
Fostul premier Adrian Năstase. FOTO Eduard Enea

Fostul prim-ministru Adrian Năstase a criticat partidele parlamentare pentru faptul că nu mai sunt preocupate de pregătirea de oameni politici, fiind mai mult adeptele promovării la centru ale unor persoane care sunt apropiate de liderii din teritoriu.

„Se întâmplă un lucru dăunător. Oamenii care sunt aduşi în structurile guvernamentale, nu mai sunt specialiştii pe care partidele îi caută, şi vorbesc aici şi de PSD, ci sunt funcţionari locali care vin pe aceste posturi, pe baza unor înţelegeri personale între preşedinţii de organizaţii şi conducerea centrală. Ori, de aici scăderea calităţii“, a declarat Adrian Năstase, într-un interviu la Adevărul Live. 

De asemenea, fostul premier a punctat faptul că în perioada în care era premier acesta susţinea pregătirea membrilor de partid care voiau să facă politică, pentru acest lucru înfiinţând şi Institutul de dministraţie. „Dacă iei din carnetul de telefon diverşi oameni să-i pui în anumite locuri, calitatea guvernării scade. Şi am observat lucrurile acestea şi la celelalte partide“, a mai afirmat fostul preşedinte al PSD.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite