Adrian Năstase, atac la Dragnea: Nu am fost la Congresul PSD pentru că nu am fost invitat. Unii din PSD cred că reforma înseamnă să te ocupi de trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Adrian Năstase spune că nu a participat la Congresul PSD, desfăşurat ieri la Sala Palatului, pentru că nu a fost invitat. Fostul lider al PSD a criticat planul de reformă a lui Liviu Dragnea, noul preşedinte al partidului, care vizează înlăturarea etichetelor care ţin de trecutul PSD.

„Există o anumită tentaţie a unor lideri PSD de a prelua, periodic, ideea „reformei”. Din păcate, unii cred că „reforma” înseamnă să rescrii istoria şi să te ocupi de teme ale trecutului. Eu cred că temele „modernizării” sunt legate de pericolele şi şansele globalizării, de limitele capitalismului, de dispariţia capitalului naţional, de nevoia de urbanizare a ruralului, de redesenarea sferelor de influenţă în zona în care trăim, de invadarea zonei serviciilor de hyper-marketuri care, fiecare, „omoară” câte 30 de mici magazine locale, de dispariţia industriei, de incapacitatea de a iriga culturile, în timp ce 4-5 mari intermediari străini contolează preţul la cereale. Există solutii? Oricum, ar trebui căutate“, spune fostul premier, pe blogul său personal.

Adrian Năstase spune că nu a participat la Congresul PSD pentru că nu a fost invitat. „Caii din imagine fug pentru că le e frică de ceva sau pentru că vor să ajungă UNDEVA.  Fiecare poate interpreta cum vrea imaginea alăturată. PS Mai mulţi jurnalişti m-au întrebat de ce nu am fost la Congresul PSD. Răspunsul e simplu – nu am fost invitat“, a mai spus Năstase.

Liviu Dragnea şi-a început mandatul în fruntea PSD încercând să înlăture de pe costumul partidului scamele trecutului: comunismul, corupţia şi baronii.

La comanda lui Liviu Dragnea, peste 4.000 de social-democraţi adunaţi la Congres au condamnat simbolic, ridicându-se în picioare, dictatura comunistă, dar şi violenţele de la Mineriada din 1990. Ion Iliescu s-a ridicat şi el, condamnând astfel o parte din istoria vieţii sale, deşi în discursul său a recomandat o deplasare şi mai la stânga a partidului, ideologie pe care o îmbrăţişează şi liderul Liviu Dragnea.

Sancţiunile pentru penali, amânate

Din planul de reformare al lui Dragnea face parte şi eliminarea corupţilor din rândurile partidului, însă liderul PSD a început cu o amânare. Rezoluţia de la Sinaia, votată în primăvară, care prevedea sancţiuni pentru penalii PSD în funcţie de faza procesuală în care se află, nu a fost introdusă pe ordinea de zi a Congresului, ci va face parte dintr-un Cod de conduită mai amplu, care nu se ştie când va intra în dezbatere. „Nu putem câştiga încrederea oamenilor dacă nu înlăturăm eticheta corupţiei. Am adoptat în primăvară nişte criterii de integritate, care sunt foarte bune, dar care ar putea fi şi foarte practice dacă ar fi aplicate. Acele criterii nu sunt incluse în statut şi vreau să fiţi de acord că adoptăm un cod de conduită, care să includă mai mult decât aceste criterii. Vă propun să-l supunem unei dezbateri serioase, apoi să-l adoptăm definitiv şi dacă-l adoptăm să-l respectăm”, a arătat Dragnea, condamnat în primă instanţă la un an cu suspendare.

„Locotenenţii“ lui Dragnea

Preşedinte executiv: Valeriu ZgoneaPerdant: Constantin Niţă.

Vicepreşedinţi: Andrei Dolineaschi, Victor Negrescu, Georgian Pop, Nicolae Bănicioiu, Ionuţ Vulpescu, Mihai Tudose, Gheorghe Şimon, Gabriel Vlase, Mihai Chirica şi Viorel Ştefan. Perdanţi: Mihai Fifor, Adrian Dobre, Constantin Niţă, Mihai Sturzu şi Cătălin Rădulescu.

Vicepreşedinţi (locurile rezervate femeilor): Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu, Ecaterina Andronescu şi Doina Pană. Perdante: Gabriela Creţu şi Aurelia Fedorca.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite