Adrian Câciu: Rectificarea bugetară ar trebui făcută în situaţii excepţionale. Vedem că banii nu sunt bine gestionaţi în unele oraşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Câciu, noul ministru al Finanţelor. FOTO Mediafax
Adrian Câciu, noul ministru al Finanţelor. FOTO Mediafax

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat că rectificările bugetare ar trebui făcute în situaţii excepţionale, nu de mai multe ori pe an, cum se întâmplă în prezent. Demnitarul susţine că banii publici nu sunt de multe ori bine gestionaţi nici în oraşe. Nu în ultimul rând, Câciu a dat asigurări că toate creşterile din pachetul social vor avea loc de la 1 ianuarie 2022.

„Luna decembrie este o lună plină. Pregătim bugetul pentru 2022, pregătim să stabilim care sunt priorităţile pe programul de guvernare, programele care vor fi finanţate în 2022. Avem pensiile care cresc, alocaţiile care cresc, tot pachetul social care va intra în vigoare de la 1 ianuarie. Este foarte mult de lucru”, a afirmat Adrian Câciu, duminică, la Antena 3.

„Bugetul nu e rigid, dar e o chestiune foarte concretă. Banii sunt acolo, dar, de regulă, aşa cum vedem în multe ocazii, chiar şi în oraşe nu sunt bine gestionaţi, dar ei sunt acolo şi nu sunt eficient distribuiţi. Se fac tot felul de erori în cadrul planificării bugetare, erori care la un moment dat te aduc în situaţia de a face rectificări. Pentru cine nu ştie, rectificările, deşi au devenit o obişnuinţă, ar trebui să reprezinte situaţii excepţionale cu privire la legea bugetului de stat. Un buget predictibil ar trebui să conţină toate elementele, astfel încât să nu fi nevoit să faci o rectificare”, a completat noul ministru al Finanţelor. 

 Adrian Câciu, a declarat, vineri, după ce Guvernul a adoptat a doua rectificarea bugetară din acest an, că „bugetul pe 2021 l-am găsit cu probleme mari, în sensul în care nu ai plata salariilor asigurată, a pensiilor, nu ai autorităţile locale finanţate, plata persoanelor cu handicap, cheltuielile sociale la nivel local”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite